Classic Pear Crisp
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj klasycznego chrupiącego gruszki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 466 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz gruszki, masło, krystalizowany imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 28%. Podobne przepisy to Classic Apple Crisp, Classic Apple Crisp, oraz Classic Apple Crisp.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj naczynie zapiekanki 2 quart lub 9 calowe kwadratowe naczynie do pieczenia.
W średniej misce wymieszaj razem owies, brązowy cukier, 1/2 szklanki mąki, 1 łyżeczkę krystalizowanego imbiru i cynamon. Wymieszać z masłem, aż mieszanina będzie krucha z grudkami wielkości grochu. Odstawić.
W osobnej misce wymieszaj biały cukier, 2 łyżki mąki i 2 łyżeczki krystalizowanego imbiru.
Dodać pokrojone gruszki i wymieszać.
Przełożyć do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Posmarować polewą owsianą.
Piec przez 30 do 35 minut w nagrzanym piekarniku, aż gruszki będą miękkie, a polewa będzie złotobrązowa. Lekko ostudzić przed podaniem z lodami waniliowymi.