Classic Manhattan Clam Chowder
Przepis klasyczny Manhattan Clam Chowder może zaspokoić swoje Amerykańskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 442 kalorie, 16G białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz ćwierć funta bekonu, pomidory w puszkach, trochę butelkowanego soku z małży i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Manhattan Clam Chowder, Manhattan Clam Chowder, oraz Manhattan Clam Chowder dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć małże dobrze pod zimną bieżącą wodą w durszlaku.
Umieść małże w dużym garnku i dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć małże o 2 cale. Przykryć patelnię i umieścić na dużym ogniu.
Gdy woda dojdzie do wrzenia, dobrze wstrząśnij patelnią. Włącz ciepło do niskiego, i gotować małże kolejne 30 sekund lub tak.
Wyjmij z ognia i wyjmij wszystkie małże, które się otworzyły, za pomocą łyżki szczelinowej. Jeśli jakiekolwiek małże pozostają zamknięte, Umieść z powrotem na ogniu, z pokrywką na patelni i gotuj kolejne 1-2 minuty.
Usuń pozostałe małże, zarezerwuj, wyrzuć wszelkie małże, które nie zostały otwarte.
Wlać sok z małży przez drobny sitko i odstawić. Będziesz potrzebował 6 filiżanek bulionu. Jeśli masz więcej niż wystarczającą ilość bulionu z małży, zmniejsz go do 6 filiżanek. Jeśli masz zbyt mało clam brat, dodać trochę soku lub wody w butelkach Małży, aby 6 filiżanek razem.
Włożyć boczek do dużego, ciężkiego rondla i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż boczek zacznie brązowieć.
Wylać nadmiar tłuszczu, pozostawiając na patelni boczek i około 3 łyżki tłuszczu.
Dodaj cebulę, seler, i marchew na patelni i gotować, aż miękka, o 10 protokół.
Dodać ziemniaki i gotować mieszaninę przez 10 minut więcej.
Na patelnię dodaj pomidory i sok z małży. Doprowadzić chowder do wrzenia na dużym ogniu.
Podczas gdy zupa gotuje się, usuń małże z muszli i grubo posiekaj.
Dodaj do chowder i zmniejszyć ciepło do niskiej.
Dodaj liście tymianku. Gotować na małym ogniu przez kolejne 5 protokół; sprawdzić, aby upewnić się, że ziemniaki są miękkie i chowder jest dobrze przyprawione.
Wyjąć i odstawić na 5 minut.
Podawać w ciepłych miseczkach.
Z książki kucharskiej Dean & DeLuca autorstwa Davida Rosengartena z Joelem Deanem i Giorgio Delucą. Copyright © 199
Dodaj notatki moje notatki
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.