Clafoutis ze śliwkami Muskatowymi
Clafoutis ze śliwkami Muskatowymi to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz śliwki, cukier, muscat i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Galaretka z rabarbarem i Muskatem, Jeżyny w galaretce Muscat, oraz Jeżyny W Galaretce Muscat dla podobnych receptur.
Instrukcje
Śliwki włożyć do miski, wycisnąć sok z cytryny na śliwki, zalać je Muskatem i posypać 1 łyżką cukru. Wrzucić do herbu i odstawić na 30 minut.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 325 stopni F posmaruj naczynie z masłem i opłucz cukrem. W misce do mieszania, przesiać razem pozostałą 1/4 szklanki cukru, mąki i soli.
Dodać jajka, mleko i wanilię do suchych składników i ubić, aż będzie gładka.
Za pomocą łyżki szczelinowej Usuń śliwki z Muskatu i ułóż je na dnie przygotowanej patelni.
Na owoce polać ciasto i posypać wierzch ściętymi migdałami.
Przenieść clafoutis do piekarnika i piec przez 30 do 40 minut, aż wzrośnie i lekko twarde.