Cioppino
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Cioppino może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Na 9,64 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 68g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 561 kalorii. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jeśli masz małe małże i/lub małże, bulion z mięczaków, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wiele osób robiło ten przepis, a 1723 powiedziałby, że trafił na miejsce. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Cioppino, Cioppino, oraz Cioppino.
Instrukcje
małże i małże: parowe mięczaki (małże i małże) w niewielkiej ilości wody (około dwóch filiżanek), aż po prostu się otworzą. Odstawić. Odcedzić i zarezerwować bulion do gotowania.
Przygotuj gotowanego kraba:
Wyjmij nogi kraba z ciała i użyj dziadka do orzechów, aby złamać skorupki ,aby mięso można było łatwo usunąć po podaniu (zostaw mięso w skorupce).
Połamać ciało na pół,a następnie ponownie przeciąć każdą połowę na połówki lub trzecie. Możesz zdecydować się na utrzymanie mięsa kraba w segmentach ciała i służyć mu w ten sposób (więcej pracy dla zjadacza) lub można wybrać się mięso kraba z segmentów ciała.
Jeśli wybierzesz mięso kraba, staraj się trzymać je w dużych kawałkach. Zachowaj górną skorupę kraba do robienia zapasów.
Uwaga możesz użyć przygotowanych ryb lub skorupiaków, lub możesz zrobić własne. Jeśli nie tworzysz własnego towaru, możesz odrzucić ciało górnej skorupy kraba. Jeśli przygotowany zasób skorupiaków nie jest dostępny, połączyłbym przygotowany zasób rybny (dostępny na wielu rynkach, w tym Trader Joe ' s) z sokiem z małży.
Przygotuj krewetki: podziel muszle krewetek z tyłu i usuń czarną żyłę. (Zobacz Jak obrać i devein krewetki.) Znalazłem najprostszy sposób, aby to zrobić, bez usuwania powłoki, jest położyć krewetki na boku i włożyć mały nóż do dużego końca krewetki, z ostrzem skierowanym na zewnątrz od tyłu (z dala od krewetek i rąk).
Po podzieleniu muszli krewetek można obrócić nóż w kierunku krewetek i pokroić trochę, aby znaleźć czarną żyłę. Wyciągnij żyłę tak bardzo, jak możesz. Prawdopodobnie możesz również użyć nożyczek kuchennych do cięcia grzbietów krewetek.
Alternatywnie, można shell krewetki i devein je. Shell-on nadaje więcej smaku; shell-off jest łatwiejsze do jedzenia.
Zrobić podstawę zupy: w głębokim 8-kwartowym przykrytym garnku, podsmażyć cebulę i paprykę na średnim ogniu w oliwie z oliwek do miękkości.
Dodaj czosnek, smażyć 1 minutę więcej.
Dodaj pomidory, bulion z mięczaków, czerwone wino, sok pomidorowy, wywar z ryb lub skorupiaków, bukiet ziół oraz sól i pieprz do smaku.
Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować, odkryte, przez 20 protokół.
Usuń bukiet ziół. Smak i prawidłowe przyprawy.
Dodać rybę i gotować, pokryte, aż ryba jest po prostu gotowane przez, o 3 do 5 protokół.
Dodaj na parze mięczaki, Krab, i krewetki.
Ciepło tylko do krewetek są gotowane (tylko 2-3 minut, aż będą jasnoróżowe). Nie przegotować.
Podawać w dużych miseczkach, w tym muszle.
Posypać mieloną pietruszką.
Podawać z chrupiącym francuskim lub włoskim chlebem i solidnym czerwonym winem.
Masz mnóstwo serwetek, kilka dodatkowych misek na muszle, krakersy orzechowe i małe widelce dla Kraba.