Cioppino

Cioppino
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Cioppino może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Na 9,64 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 68g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 561 kalorii. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jeśli masz małe małże i/lub małże, bulion z mięczaków, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wiele osób robiło ten przepis, a 1723 powiedziałby, że trafił na miejsce. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Cioppino, Cioppino, oraz Cioppino.

Instrukcje

1
małże i małże: parowe mięczaki (małże i małże) w niewielkiej ilości wody (około dwóch filiżanek), aż po prostu się otworzą. Odstawić. Odcedzić i zarezerwować bulion do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Przygotuj gotowanego kraba: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowane KrabyGotowane Kraby
3
Wyjmij nogi kraba z ciała i użyj dziadka do orzechów, aby złamać skorupki ,aby mięso można było łatwo usunąć po podaniu (zostaw mięso w skorupce).
Składniki, których będziesz potrzebować
Nogi KrabaNogi Kraba
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Połamać ciało na pół,a następnie ponownie przeciąć każdą połowę na połówki lub trzecie. Możesz zdecydować się na utrzymanie mięsa kraba w segmentach ciała i służyć mu w ten sposób (więcej pracy dla zjadacza) lub można wybrać się mięso kraba z segmentów ciała.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
5
Jeśli wybierzesz mięso kraba, staraj się trzymać je w dużych kawałkach. Zachowaj górną skorupę kraba do robienia zapasów.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
6
Uwaga możesz użyć przygotowanych ryb lub skorupiaków, lub możesz zrobić własne. Jeśli nie tworzysz własnego towaru, możesz odrzucić ciało górnej skorupy kraba. Jeśli przygotowany zasób skorupiaków nie jest dostępny, połączyłbym przygotowany zasób rybny (dostępny na wielu rynkach, w tym Trader Joe ' s) z sokiem z małży.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
KrabKrab
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Przygotuj krewetki: podziel muszle krewetek z tyłu i usuń czarną żyłę. (Zobacz Jak obrać i devein krewetki.) Znalazłem najprostszy sposób, aby to zrobić, bez usuwania powłoki, jest położyć krewetki na boku i włożyć mały nóż do dużego końca krewetki, z ostrzem skierowanym na zewnątrz od tyłu (z dala od krewetek i rąk).
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
8
Po podzieleniu muszli krewetek można obrócić nóż w kierunku krewetek i pokroić trochę, aby znaleźć czarną żyłę. Wyciągnij żyłę tak bardzo, jak możesz. Prawdopodobnie możesz również użyć nożyczek kuchennych do cięcia grzbietów krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
9
Alternatywnie, można shell krewetki i devein je. Shell-on nadaje więcej smaku; shell-off jest łatwiejsze do jedzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
10
Zrobić podstawę zupy: w głębokim 8-kwartowym przykrytym garnku, podsmażyć cebulę i paprykę na średnim ogniu w oliwie z oliwek do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Twój Ulubiony Ostry Sos Do PodaniaTwój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Dodaj czosnek, smażyć 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
12
Dodaj pomidory, bulion z mięczaków, czerwone wino, sok pomidorowy, wywar z ryb lub skorupiaków, bukiet ziół oraz sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej
SkorupiakiSkorupiaki
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
13
Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować, odkryte, przez 20 protokół.
14
Usuń bukiet ziół. Smak i prawidłowe przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1
Dodać rybę i gotować, pokryte, aż ryba jest po prostu gotowane przez, o 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2
Dodaj na parze mięczaki, Krab, i krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Ciepło tylko do krewetek są gotowane (tylko 2-3 minut, aż będą jasnoróżowe). Nie przegotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1
Podawać w dużych miseczkach, w tym muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Posypać mieloną pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
3
Podawać z chrupiącym francuskim lub włoskim chlebem i solidnym czerwonym winem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoski ChlebWłoski Chleb
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
4
Masz mnóstwo serwetek, kilka dodatkowych misek na muszle, krakersy orzechowe i małe widelce dla Kraba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do WiązaniaDo Wiązania
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Pinot Noir, Sangiovese, Zinfandel

Pinot Noir, Sangiovese i Zinfandel to moje najlepsze propozycje dla Cioppino. Z kwaśnymi pomidorami, a czasem nawet czerwonym winem jako składnikami, cioppino wymaga czerwonego wina, takiego jak sangiovese, pinot noir lub zinfandel. Możesz spróbować Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 39 dolarów za butelkę.
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Aromaty czarnej herbaty i kardamonu są warstwowe przez nuty borówki i jeżyny. Świeże smaki ze skórki żurawiny, śliwki i pomarańczy zapewniają żywe nuty pikantne z nutą minerału i kardamonu. Jest to bogaty i treściwy Pinot Noir o zrównoważonej kwasowości i drobno teksturowanym wykończeniu. 
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia67
Magazyn