Cilantro-Limonkowy kurczak Fajitas z grillowaną cebulą

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Fajitas z kurczaka z kolendry i limonki z grillowaną cebulą. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 725 kalorii, 34g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na $3.0 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka mielonego kminku, chiles Poblano, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak Fajitas z grillowaną papryką i cebulą, Chorizo, Poblano i Yam Fajitas z marynowaną limonką czerwoną cebulą, oraz Grillowany Kurczak Z Limonką Cilantro dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opcjonalne dodatki: zakupione salsy, guacamole, śmietana, posiekana świeża kolendra, plasterki zielonej cebuli i posiekane Serrano chiles przygotować grill (średnie ciepło). Puree pierwsze 5 składników w procesorze. Marynatę doprawić solą i pieprzem.
Umieść kurczaka w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Wlać 1/3 szklanki marynaty nad; włączyć do herbu. Ułóż poblanos, papryka i cebula na dużej blasze do pieczenia.
Wlać 1/2 szklanki marynaty nad; włączyć do herbu.
Kurczaka i warzywa posypać solą i pieprzem. Zarezerwować pozostałą marynatę.
Grill kurczaka aż gotowane przez, o 7 minut na stronie. Grilluj warzywa do miękkości, często obracając, około 15 minut na cebulę i 12 minut na poblanos i paprykę. Grilluj tortille do zwęglenia, około 1 minuty na stronę.
Przenieść kurczaka do powierzchni roboczej; pokroić w poprzek w paski. Tortille wypełnić kurczakiem i warzywami; skropić marynatą.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.