Cilantro Fritters (Kothimbir Wadi)
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Ciasto z kolendrą (Kothimbir Wadi) może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 3. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 64 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś koszerną sól, mąkę z ciecierzycy, liście kolendry i delikatne łodygi oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj lauki wadi-jak zrobić pendżabski lauki wadi lub wadiyan, Kothimbir Vadi, jak zrobić Maharashtrian Kothimbir Vadi, oraz wadi chawal, jak zrobić pendżabski wadi chawal dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę z ciecierzycy, liście kolendry i łodygi, szczyptę soli, czerwony proszek chili, proszek asafoetida, proszek kurkumy i orzeszki ziemne. Powoli wlewaj wodę i mieszaj widelcem lub trzepaczką, aż utworzy się grube ciasto.
Rozprowadzić 1 łyżeczkę oleju na szklanej misce lub talerzu bezpiecznym dla mikrofal.
Przenieść do niego mieszaninę i przykryć pokrywką lub przewróconą miską bezpieczną dla mikrofal. Kuchenka mikrofalowa przez 4 minuty na wysokości z pokrywką. Alternatywnie, umieść płytkę na bambusowym parowcu ustawionym nad gotującą się wodą i parą przez 10 do 12 minut, aż będzie jędrna.
Przenieś ciasto na parze do deski do krojenia i pokroić na 1-calowe kwadraty, pręty lub kształty diamentów.
Rozgrzać pozostały olej w średniej patelni non-stick ober średnim ogniu do połysku. Delikatnie wsuń placki i smaż, aż będą chrupiące na zewnątrz, około 30 sekund z każdej strony.
Podawać z przyprawionym sosem pomidorowym lub z Zielonym chutney jako przekąskę.