Ciepły suflet serowy Edam z chrupiącym boczkiem wymaga z grubsza 1 godzina od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 322 kalorie, 12g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, mąkę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Ciepły suflet serowy Edam z chrupiącym boczkiem, Zupa Serowa Edam, oraz Kalafior i ser Edam (Holenderski).
Instrukcje
1
Doprowadzić mleko do wrzenia. W innej patelni na średnim ogniu roztopić masło, dodać mąkę i gotować bez brązowienia, aż mieszanina zacznie bąbelkować. Stopniowo dodawać gorące mleko whishing stale. Gotować, aż konsystencja stanie się gładka i gęsta i zacznie wrzeć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Gotuj przez 3 do 5 minut stale ubijając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
3
Zdjąć z ognia, umieścić w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Wymieszać żółtka, sól, pieprz i cayenne do mieszaniny.
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Posypać drobno starty parmezan równomiernie wokół ramekin. Przygotuj bain marie (łaźnię wodną) na suflet i podgrzej w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny Kocioł
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Piekarnik
8
W misce roztopić ser śmietankowy, masło i ser edam.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
Ser Edam
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Dodać beszamel do mieszanki serowej. Szpatułką złożyć miękkie ubitą białka do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Ser
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
10
Boczek Nueske pokroić na małe kawałki, podsmażyć na patelni, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Nadmiar odcedzić szybko i umieścić na ręczniku papierowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
12
Napełnić przygotowany ramekin mieszaniną do góry. Wyczyść krawędzie ramekina z dowolnej dodatkowej mieszanki. Aby upiec suflet umieść ramekiny w bain marie na 15 minut, aż puffs 1 cal nad ramekinem. Wyjmij suflet z piekarnika, aby ostygł.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny Kocioł
Piekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
13
Umieść łyżeczkę chrupiącego boczku na środku Suflera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
14
Umieść Ramekin na talerzu z quenelle sorbetu cebulowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sorbet
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
15
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych kucharzy i został pomniejszony o przepis masowy dostarczony przez restaurację. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu, we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.
Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Amelia Brut rosé Cremant de Bordeaux. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.