Ciepły suflet serowy Edam z chrupiącym boczkiem
Jedna porcja zawiera 322 kalorie, 12g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.05 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz ser edam, masło, masło i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Zupa Serowa Edam, Kalafior i ser Edam (Holenderski), oraz Kurczak i makaron z białym winem i serem Edam.
Instrukcje
Doprowadzić mleko do wrzenia. W innej patelni na średnim ogniu roztopić masło, dodać mąkę i gotować bez brązowienia, aż mieszanina zacznie bąbelkować. Stopniowo dodawać gorące mleko whishing stale. Gotować, aż konsystencja stanie się gładka i gęsta i zacznie wrzeć.
Gotuj przez 3 do 5 minut stale ubijając.
Zdjąć z ognia, umieścić w misce.
Wymieszać żółtka, sól, pieprz i cayenne do mieszaniny.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Przygotować suflet ramekin masując brzegi zmiękczonym masłem.
Posypać drobno starty parmezan równomiernie wokół ramekin. Przygotuj bain marie (łaźnię wodną) na suflet i podgrzej w piekarniku.
W misce roztopić ser śmietankowy, masło i ser edam.
Dodać beszamel do mieszanki serowej. Szpatułką złożyć miękkie ubitą białka do wymieszania.
Boczek Nueske pokroić na małe kawałki, podsmażyć na patelni, aż będzie chrupiący.
Nadmiar odcedzić szybko i umieścić na ręczniku papierowym.
Napełnić przygotowany ramekin mieszaniną do góry. Wyczyść krawędzie ramekina z dowolnej dodatkowej mieszanki. Aby upiec suflet umieść ramekiny w bain marie na 15 minut, aż puffs 1 cal nad ramekinem. Wyjmij suflet z piekarnika, aby ostygł.
Umieść łyżeczkę chrupiącego boczku na środku Suflera.
Umieść Ramekin na talerzu z quenelle sorbetu cebulowego.
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych kucharzy i został pomniejszony o przepis masowy dostarczony przez restaurację. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu, we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Chateau Les Gravettes Bordeaux Superieur. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Chateau Les Gravettes Bordeaux Superieur]()
Chateau Les Gravettes Bordeaux Superieur
Atrakcyjny ciemny rubinowo - czerwony i genialny ten klasyczny Bordeaux jest wybuchowy, intensywny i złożony Jednocześnie. Podniebienie kusi swoją amplitudą, bogactwem, pełnią, a także aromatycznym wykończeniem podniebienia. Harmonijny i długi, idealny dodatek do gry, takiej jak noga jagnięcina z ziołami lub kozie sery.