Ciepłe tarty choc-orange z lodami pomarańczowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc wypróbuj ciepłe tarty choc-orange z lodami pomarańczowymi. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1056 kalorii, 15g białka, oraz 63g tłuszczu każdy. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 33 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jeśli masz mąkę, mąkę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Mini choc-pomarańczowe tarty sernikowe, Choc-a-block Choc bananowy budyń lody, oraz Tarta Figowo-Sezamowa Z Bitą Śmietaną Z Kwiatu Pomarańczy.
Instrukcje
Mleko i śmietanę rozgrzać na patelni do temperatury poniżej wrzenia. Wymieszać żółtka i cukier, następnie stopniowo ubijać gorącą mieszaninę mleka. Powrót do patelni, podgrzewając delikatnie i mieszając, aż zgęstnieje. Wymieszać ze skórką i sokiem i ostudzić. Ubijaj, a następnie zamrażaj, aż stanie się solidny. Może być wykonane do miesiąca naprzód.
Aby ciasto wymieszać mąkę i masło w robocie kuchennym, następnie dodać cukier puder. Zmiksuj skórkę z wystarczającą ilością żółtka, aby połączyć ciasto.
Rozwałkuj i ułóż 8 głębokich, indywidualnych puszek do tarty. Schłodzić przez 30 minut.
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Napełnij tarty pergaminem do pieczenia i fasolą do pieczenia i piecz w ciemno przez 15 minut.
Usuń fasolę i papier i piec przez 10 minut więcej.
Wyjąć z piekarnika. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, wyjąć z puszek i usiąść na blasze do pieczenia. Wyłącz piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Do nadzienia rozpuść czekoladę w misce na patelni z ledwo gotującą się wodą. Ubij 2 całe jajka, ekstra białe i cukier, aż będą grube i blade około 5 minut. Składamy czekoladę, stopione masło i mąkę, następnie dzielimy na tarty.
Pozostawić mieszaninę na kilka minut, a następnie piec przez 25 minut. Pozostawić do ostygnięcia na 10 min. podczas nabierania lodów do kulek. Tarty posmarować odrobiną kakao, a na wierzchu łyżką lodów.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta może być połączona z Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "