Ciepła Zima-Sałatka Warzywna
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ciepłej zimowej sałatki warzywnej. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,75 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz fetę, orzechy włoskie, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciepła Zimowa Sałatka Warzywna, Ciepła zimowa sałatka jarzynowa z Ricottanem i ziołami, oraz Ciepła Sałatka Zimowa Dla Dwojga.
Instrukcje
Na średniej patelni wrzucić cebulę, słodkie ziemniaki, marchew, pasternak, korzeń selera i buraka z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Doprawić warzywa solą i pieprzem i smażyć przez około 45 minut, mieszając raz lub dwa razy, aż staną się miękkie i lekko rumiane w miejscach.
Tymczasem, rozprzestrzeniać orzechy włoskie w talerzu ciasto i tosty na złoty, o 6 protokół.
Przenieść orzechy włoskie na powierzchnię roboczą i grubo posiekać.
W dużej misce ubijamy ocet z sokiem z cytryny, musztardą i pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i składamy natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać warzywa i orzechy włoskie do dressingu i wrzucić. Sałatkę polać fetą i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.