Ciepła tarta jabłkowa z lodami Daktylowymi i czerwonym winem-sosem karmelowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciepłej tarty jabłkowej z lodami Daktylowymi i czerwonym sosem winno-karmelowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 793 kalorie. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, żółtka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciepłe tartaletki jabłkowe z czerwonym winem-sos karmelowy, Chrupki Jabłkowe Ze Świeżą Bitą Śmietaną I Ciepłym Sosem Karmelowym, oraz Tarta jabłkowa z sosem karmelowym.
Instrukcje
Aby przygotować lody: przygotuj lodową kąpiel wodną.
W średnim rondlu umieść daktyle, miąższ fasoli waniliowej, śmietanę, pół na pół i mleko.
Żółtka ubić w dużej misce i powoli wlać gorącą śmietanę. Puree mieszaninę śmietany, aż będzie gładka, powrót do rondla, i gotować przez 3 minuty, stale mieszając. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach i schłodzić w łaźni wodnej z lodem. Zamrozić w maszynie do lodów i przechowywać zamrożone, aż będą gotowe do użycia.
Aby przygotować ciasto: za pomocą miksera elektrycznego lub ręcznie, mąkę, masło, cukier i sól połączyć w dużej misce, aż pebble wielkości kulki tworzą.
Dodaj żółtko i wodę za jednym razem i mieszaj, aż ciasto po prostu się połączy.
Wyjmij ciasto z miksera, wklep w dysk i przykryj folią. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Umieścić cukier w średnim rondlu i gotować na średnim ogniu przez 10 minut, lub do złotego koloru.
Dodaj masło i miąższ waniliowy i gotuj przez 2 minuty.
Dodać kliny jabłka i gotować przez 4 do 6 minut lub aż jabłka są w połowie ugotowane.
Jabłka wyjąć z karmelu i rezerwować osobno.
Przygotowanie tarty: Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/8 cala i ostrożnie naciśnij na 8-lub 9-calowy pierścień tart, przycinając nadmiar.
Umieścić pierścień tart na pergaminu wyłożonej arkusza patelni i posypać 1/2 szklanki posiekanych orzechów pekan w dolnej części skorupy. Pokrój plasterki jabłka w tartę i posmaruj sosem karmelowym.
Piec tartę przez 20 do 30 minut, lub do złotego koloru.
Umieść czerwone wino w małym rondelku i dusić na średnim ogniu przez 20 minut, lub aż zmniejszy się do 1/4 szklanki.
Dodać pozostały sos karmelowy do Red wine reduction i ubić na gładką masę. Złóż w pozostałej 1/4 szklanki orzechów pekan i ogrzać.
Tarta pokroić na 8 kawałków i umieścić kawałek w środku każdej płyty. Łyżka czerwonego wina-sos karmelowy wokół tarty i top tarta z gałką lodów daktylowych.
Charlie Trotter gotuje w domu Charlie Trotter