Ciepła tarta jabłkowa z lodami Daktylowymi i czerwonym winem-sosem karmelowym

Ciepła tarta jabłkowa z lodami Daktylowymi i czerwonym winem-sosem karmelowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciepłej tarty jabłkowej z lodami Daktylowymi i czerwonym sosem winno-karmelowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 793 kalorie. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, żółtka, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciepłe tartaletki jabłkowe z czerwonym winem-sos karmelowy, Chrupki Jabłkowe Ze Świeżą Bitą Śmietaną I Ciepłym Sosem Karmelowym, oraz Tarta jabłkowa z sosem karmelowym.

Instrukcje

1
Aby przygotować lody: przygotuj lodową kąpiel wodną.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
WodaWoda
2
W średnim rondlu umieść daktyle, miąższ fasoli waniliowej, śmietanę, pół na pół i mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Krem CiężkiKrem Ciężki
DaktyleDaktyle
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Żółtka ubić w dużej misce i powoli wlać gorącą śmietanę. Puree mieszaninę śmietany, aż będzie gładka, powrót do rondla, i gotować przez 3 minuty, stale mieszając. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach i schłodzić w łaźni wodnej z lodem. Zamrozić w maszynie do lodów i przechowywać zamrożone, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
LodyLody
WodaWoda
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
TrzepaczkaTrzepaczka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Aby przygotować ciasto: za pomocą miksera elektrycznego lub ręcznie, mąkę, masło, cukier i sól połączyć w dużej misce, aż pebble wielkości kulki tworzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Dodaj żółtko i wodę za jednym razem i mieszaj, aż ciasto po prostu się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CiastoCiasto
WodaWoda
6
Wyjmij ciasto z miksera, wklep w dysk i przykryj folią. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Umieścić cukier w średnim rondlu i gotować na średnim ogniu przez 10 minut, lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj masło i miąższ waniliowy i gotuj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
3
Dodać kliny jabłka i gotować przez 4 do 6 minut lub aż jabłka są w połowie ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
4
Jabłka wyjąć z karmelu i rezerwować osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
5
Przygotowanie tarty: Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/8 cala i ostrożnie naciśnij na 8-lub 9-calowy pierścień tart, przycinając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
7
Umieścić pierścień tart na pergaminu wyłożonej arkusza patelni i posypać 1/2 szklanki posiekanych orzechów pekan w dolnej części skorupy. Pokrój plasterki jabłka w tartę i posmaruj sosem karmelowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów PekanKawałki Orzechów Pekan
Sos KarmelowySos Karmelowy
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Piec tartę przez 20 do 30 minut, lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Umieść czerwone wino w małym rondelku i dusić na średnim ogniu przez 20 minut, lub aż zmniejszy się do 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone WinoCzerwone Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać pozostały sos karmelowy do Red wine reduction i ubić na gładką masę. Złóż w pozostałej 1/4 szklanki orzechów pekan i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
RedukcjaRedukcja
Czerwone WinoCzerwone Wino
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Tarta pokroić na 8 kawałków i umieścić kawałek w środku każdej płyty. Łyżka czerwonego wina-sos karmelowy wokół tarty i top tarta z gałką lodów daktylowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
LodyLody
Czerwone WinoCzerwone Wino
DaktyleDaktyle
4
Charlie Trotter gotuje w domu Charlie Trotter
5
Dziesięć Prędkości Prasy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn