Ciepła sałatka z ośmiornicy i słodkiej cebuli ze świeżą bazylią i winegretem cytrynowym
Ciepła sałatka z ośmiornicy i słodkiej cebuli ze świeżą bazylią i winegretem cytrynowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 9,37 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 560 kalorii, 37g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, sól i pieprz, ośmiornicę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Spróbuj Sałatka z cukinii i świeżej kukurydzy z winegretem cytrynowo-bazyliowym, Świeża sałatka z bazylii truskawkowej Quinoa z kozim serem, nasionami słonecznika i winegretem cytrynowym, oraz Grillowana Sałatka kukurydziano-pomidorowo-cebulowa z sosem ze świeżej bazylii i pokruszonym serem pleśniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W średnim rondlu umieść sok z cytryny, szalotkę, czosnek i miód i zmniejsz do 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
W blenderze umieścić zredukowany syrop, dodać oliwę z oliwek i zmiksować na gładką masę.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać cebulę i gotować do miękkości i karmelizowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodać ocet i gotować do zmniejszenia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
4
Umieść ośmiornicę, wodę, ocet, czosnek, korki do wina, liść laurowy i ziarna pieprzu. W średnim rondlu i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu i gotować do miękkości, o 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Ośmiornica
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Wyjmij ośmiornicę z wody i połóż na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ośmiornica
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Podgrzać patelnię grillową lub grillową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Kasztany Wodne, Julienne
7
Ośmiornicę pokroić na kawałki, posmarować oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem i grillować przez 1 do 2 minut z każdej strony.