Ciepła sałatka z ciecierzycy
Jeśli masz o 55 minut do spędzenia w kuchni ciepła sałatka z ciecierzycy może być doskonałym bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Na 1,77 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 278 kalorii, 6G białka, oraz 23G tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 195 mówi, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, ser feta, zioła i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 95%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Ciepła sałatka z chorizo i ciecierzycy, Ciepła sałatka z ciecierzycy z pomidorami, oraz Ciepła Sałatka Z Ciecierzycy Z Rukolą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 200C / 220C / Gaz
Cebulę, cukinię, paprykę i pomidory przekładamy do płytkiej puszki i doprawiamy czarnym pieprzem.
Skropić 2 łyżki oliwy z oliwek i dobrze wymieszać. Piecz przez 30 minut, mieszając do połowy, aż warzywa zostaną ugotowane i zaczną brązowieć.
W międzyczasie wymieszaj sok z cytryny i pozostałą oliwę z oliwek, aby przygotować dressing. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać z ziołami.
Gdy warzywa są ugotowane, pozostaw je do ostygnięcia przez 5 minut, a następnie wrzuć do miski z ciecierzycą, fetą i dressingiem. Wrzucić lekko przed podaniem. Resztki są pyszne na zimno i podawane z chlebem pitta.