Ciepła sałatka z brukselki, boczku i szpinaku

Ciepła sałatka z brukselki, boczku i szpinaku
Potrzebujesz bezglutenowy i bezmleczny hor d ' oeuvre? Ciepła sałatka z brukselki, bekonu i szpinaku może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 9g białka, oraz 28g tłuszczu. Za 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 24 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Ten przepis od Allrecipes wymaga octu z białego wina, brukselki, kminku i szpinaku. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, który jest solidny. Podobne przepisy obejmują Sałatka z brukselki z ciepłym boczkiem z kurczakiem, Posiekana Sałatka z brukselki z gruszkami, gorgonzolą i ciepłym winegretem z bekonu, oraz Ciepła brukselka z boczkiem.

Instrukcje

1
Umieść boczek na dużej, głębokiej patelni. Gotuj na średnim ogniu, aż równomiernie się zrumieni. Pokruszyć i odstawić. Na średniej patelni do sosu gotuj brukselkę na parze do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
BoczekBoczek
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Rozgrzej pozostały tłuszcz na patelni na średnim ogniu i dodaj brukselkę i kminek. Mieszaj przez 1 do 2 minut lub do miękkości kiełków.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Nasiona KminkuNasiona Kminku
KiełkiKiełki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Zdejmij patelnię z ognia, dodaj olej, ocet i cukier. Wymieszaj i dodaj szpinak.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
OcetOcet
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Smaż mieszaninę na umiarkowanie dużym ogniu przez 1 minutę lub do momentu zwiędnięcia szpinaku. Dopraw sałatkę pieprzem i posyp boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
PieprzPieprz
BoczekBoczek
5
Podawaj na ciepło.

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które można spróbować, jest Kumeu River Hunting Hill Chardonnay. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
Kumeu River Hunting Hill Chardonnay
Kumeu River Hunting Hill Chardonnay
To wino ma pachnące aromaty kwiatu cytryny / limonki na nosie, które są typowe dla uroczych perfum z owoców uprawianych w Hunting Hill. Rocznik 2013 został dotknięty wiosennymi przymrozkami, a kolejne plony były w przybliżeniu o połowę mniejsze niż zwykle. Lato było jednym z najlepszych w historii, a winogrona były pięknie czyste, dojrzałe i intensywnie aromatyzowane, tworząc wino o intensywnej koncentracji i złożoności, które będzie bardzo długowieczne.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn