Ciepła sałatka szpinakowa z jajkami na miękko

Ciepła sałatka szpinakowa z miękkimi jajkami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 264 kalorie, 9g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ocet sherry, oliwę z oliwek, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczone pory z jajkami gotowanymi i ciepłą sałatką szpinakową, Ciepła sałatka Kurkowa z drobinkami i gotowanymi jajkami, oraz Ciepła sałatka z rukoli Michaela Ruhlmana z boczkiem i jajkami w koszulce dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu zagotuj 1 litr wody.
Dodać 1 łyżeczkę soli i jajka i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść jaja do miski z zimną wodą i odstawić na 3 do 4 minut. Trzymaj patelnię gorącej wody na piecu na małym ogniu.
W międzyczasie umieść szpinak w dużej misce. Na średniej patelni połączyć oliwę z oliwek, sherry i Octy balsamiczne, szalotki i tymianek, i gotować przez 1 minutę.
Rozbij jajka na całej powierzchni i delikatnie obierz je pod ciepłą bieżącą wodą, utrzymując je w całości. Za pomocą łyżki szczelinowej wsuń jajka do gorącej wody na 30 sekund.
Szpinak polać ciepłym sosem, doprawić solą i pieprzem i wrzucić. Sałatkę ułożyć na talerzach, ułożyć jajkiem i podawać.