Ciepła sałatka jajeczna Suvir Saran na Rogalikach z wiejskim boczkiem i rukolą
Ciepła sałatka jajeczna Suvir Saran na Rogalikach z wiejskim boczkiem i rukolą to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.7 za porcję. Jedna porcja zawiera 533 kalorie, 20g białka, oraz 48 g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 158 powiedziało, że trafił na miejsce. Jeśli masz jajka, pieprz, rogaliki maślane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć majonez, możesz podążać za tym daniem głównym z Super! Ciasteczka Z Masłem Orzechowym Lżejsze jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Suvir Saran ' s Penne z pomidorami i boczkiem, Suvir Saran ' s Farro and Mushroom Burgers, oraz Suvir Saran ' s Shrimp And Sweet Corn Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Ułóż boczek na obramowanej blasze do pieczenia i gotuj w piekarniku przez 10 do 20 minut, w zależności od tego, jak ostry lubisz boczek.
Wyjmij patelnię z piekarnika i użyj szczypiec, aby przenieść boczek na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem, aby osuszyć i ostudzić. Odstawić. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 93°.
Wlać wodę i ocet do dużego garnka i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło do średniego i użyj łyżki szczelinowej, aby delikatnie obniżyć jajka do wrzącej wody. Jajka dusić na wolnym ogniu (w razie potrzeby zmniejszyć ogień do średnio niskiego) dokładnie przez 12 minut.
Podczas gdy jajka gotować, ustawić rogaliki na blasze do pieczenia i umieścić je w piekarniku do ogrzania (ponownie złożyć rogaliki tak, aby były całe - nie chcesz, aby wnętrze się tosty i twarde).
Ugotowane jajka przełożyć na sito i umieścić pod zimną bieżącą wodą, aż będą wystarczająco chłodne ,aby wytrzymać (nie chcesz, aby jajka były zimne—muszą być ciepłe). Obierz jajka, umieść je w misce robota kuchennego i przecier, aż będą kremowe.
Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem i kontynuować proces, aż mieszanina zostanie dobrze połączona.
Sałatkę jajeczną podzielić na połówki każdego rogalika. Na wierzchu 4 kawałki rukoli i 2 kawałki boczku. Przykryć górną połówką rogalików i natychmiast zjeść.