Ciepła Pancetta, kozi ser i sałatka ze szpinaku
Ciepła Pancetta, kozi ser i sałatka ze szpinaku mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis daje 8 porcji z 282 kalorii, 6G białka, oraz 25g tłuszczu każdy. Za $2.12 za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką kozi ser, sól morską, ocet sherry i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 32 minuty. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowy i pierwotny dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 39%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Sałatka szpinakowa z pomarańczami i ciepłym kozim serem, Sałatka Szpinakowa Z Pomarańczami I Ciepłym Kozim Serem, oraz Ciepła sałatka ze szpinakiem z koziego sera ziołowego dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Włóż szpinak do dużej miski. Ser pokruszyć na szpinaku. Gotuj pancettę na średniej patelni na średnim ogniu, aż będzie chrupiąca, 8 do 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Odcedź pancettę na sicie ustawionym na żaroodpornej miarce, zachowując wytopiony tłuszcz. Do opatrunku potrzebujesz 1/4 szklanki. W razie potrzeby dodaj tyle oliwy z oliwek, aby zrobić 1/4 szklanki.
Wlej tłuszcz z powrotem na patelnię i dodaj pancettę. Gdy pancetta znów się rozgrzeje, dodaj czosnek i gotuj do jasnobrązowego, około 30 sekund, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj tymianek i pozwól mu trzeszczeć w tłuszczu przez około 10 sekund.
Dodaj ocet i dopraw solą i pieprzem do smaku. Gotuj przez około 30 sekund, aby obniżyć kwasowość octu. Powinieneś zobaczyć małe krople octu rozproszone w całym tłuszczu.
Dodaj suszoną żurawinę i wymieszaj.
Szpinak i ser polać dressingiem. Wymieszaj, aby równomiernie pokryć liście i trochę rozpuść ser.