Ciepły, tandetny szwajcarski Chard i pieczony Dip czosnkowy
Ciepły, tandetny szwajcarski Chard i pieczony Dip czosnkowy może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 294 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.28 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Mieszanka śmietany, oliwy z oliwek, chard szwajcarski, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Prażona Fasola Garbanzo I Czosnek Z Chardą Szwajcarską, Prażona fasola Garbanzo & Garlic w / Swiss Chard, oraz Prażona fasola Garbanzo i czosnek z Chardą Szwajcarską dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° i ułóż stojak na środku.Obierz luźne Skórki zewnętrzne z główki czosnku i odetnij górną ćwiartkę, aby odsłonić goździki.
Ułożyć główkę wyciętą bokiem do góry na kawałku folii wystarczająco dużej, aby ją zamknąć, i skropić 1 łyżkę oleju na czosnku. Połącz boki folii i szczelnie ją złóż, aby zamknąć w opakowaniu.
Umieścić pakiet w naczyniu do pieczenia 1-quart (będziesz używać tego samego naczynia później upiec dip w) i pieczeń, aż ząbki czosnku są złociste i bardzo delikatne, o 45 do 50 protokół.
Wyjmij opakowanie z naczynia, ostrożnie otwórz je i odstaw do ostygnięcia. Odstawić naczynie do pieczenia na bok.Podczas pieczenia czosnku, posiekaj szalotkę na małą kostkę i umieść ją w średniej misce. Chard umyć i usunąć łodygi. Łodygi pokroić w średnią kostkę i umieścić je w misce z szalotki; odstawić. Liście ułożyć i grubo posiekać; odstawić. Zetrzyj fontinę na dużych otworach tarki pudełkowej( powinieneś mieć około 1 szklanki); odstaw na bok.
Umieścić orzeszki piniowe na blasze do pieczenia i tosty w piekarniku (przenieść czosnek na bok), aż złoty, o 6 protokół.
Przenieść orzechy do deski do krojenia do ostygnięcia, o 2 protokół. Drobno posiekać i przenieść je do średniej miski.
Dodać 1 łyżkę oleju i panko i, za pomocą palców, wymieszać, aż równomiernie połączone; odstawić.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotka i łodygi chard, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 10 protokół.
Dodać liście boćwiny, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zwiędną, o 4 protokół; zdjąć z ognia.
Przenieść mieszaninę chard do deski do krojenia, drobno posiekać i wrócić do patelni; odstawić.Gdy czosnek jest wystarczająco chłodny, aby się nim zająć, wyciśnij ze skórek Prażone goździki na patelnię z mieszaniną chard. Za pomocą szpatułki rozbić ząbki czosnku na boku patelni i wymieszać z mieszanką, aby połączyć.
Dodać fontinę, serek, śmietanę i odmierzoną sól i pieprz i mieszać, aż mieszanina zostanie równomiernie połączona.
Przenieś do zarezerwowanego naczynia do pieczenia i top z mieszaniną Panko–orzechów sosny.
Piec do złotego brązu na górze, krawędzie są bulgotanie, i dip jest podgrzewany przez, o 20 protokół.
Podawać natychmiast z krakersami.