Ciepłe ziemniaki z cebulą, boczkiem i serem
Ciepłe ziemniaki z cebulą, boczkiem i serem to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki yukon gold, wino, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ziemniaki z ciepłym boczkiem Vinaigrette, Grillowane żeberka wołowe z ciepłymi ziemniakami, boczkiem i porami, oraz Ziemniaki pieczone z boczkiem, cebulą i szałwią.
Instrukcje
W dużym rondlu, przykryć ziemniaki wodą i doprowadzić do wrzenia. Posolić wodę i gotować ziemniaki do miękkości, o 12 protokół; dobrze odcedzić.
Na dużej patelni, gotować boczek na małym ogniu, mieszając, aż ostry, o 7 protokół.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 12 protokół.
Dodać ziemniaki, doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Umieścić 2 połówki sera na dnie patelni do pieczenia i łyżką ziemniaki i cebulę na wierzchu.
Wlać wino na patelnię i piec przez 12 minut, lub aż ser się rozpuści. Za pomocą 2 metalowych szpatułek delikatnie wymieszać ziemniaki, aby pokryć je topionym serem, posypać pieprzem i podawać od razu.