Cienkie krakersy miętowe
Przygotowanie krakersów Thin Mint Crackers zajmuje około 45 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 80 osób i kosztuje 16 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 48 kalorii . 260 osób uznało ten przepis za pełen smaku i sycący. Mieszanka gorzkiej czekolady, maślanych okrągłych krakersów, ekstraktu z mięty pieprzowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wielu osobom bardzo spodobał się ten przystawka. Jest on dostarczany przez Allrecipes. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Allergy-Free Thin Mints , Homemade Thin Crust Pizza + Pesto + Potato i Miso Soup With Thin Noodles .
Instrukcje
Używając metody podwójnego bojlera, rozpuść polewy czekoladowe nad gorącą wodą z kranu przez 15-20 minut. Mieszaj. Nie gotuj i nie dopuść, aby woda dostała się do czekolady.
Po rozpuszczeniu czekolady dodaj do niej kilka kropel aromatu miętowego.
Zanurz krakersy w roztopionej czekoladzie, a następnie połóż je na zimnej blasze do ciastek i wstaw do lodówki, aby stężały. (Taca do zamrażania, na której odłożysz zanurzone ciasteczka, sprawi, że ich spody będą wyglądać schludnie.)
Za kilka minut wyjmij je i zapakuj do kubków na cukierki. Ciasteczka najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej lub w chłodnym, suchym miejscu, z dala od zapachów.