Cielęcina Scaloppini z sosem śmietanowym szafranowym
Cielęcina Scaloppini z szafranowym sosem śmietanowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 533 kalorie, 27g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $3.15 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 27 smakoszy i kucharzy. Mieszanka wina, soli i pieprzu, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Podobne przepisy to Cielęcina Scaloppini z sosem śmietanowym szafranowym, Cielęcina lub kurczak Scaloppine z sosem szafranowym, oraz Cielęcina Scaloppini z winem, grzybami i zieloną oliwą.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Cielęcinę posypać solą i pieprzem. 1/2 łyżki masła rozpuścić z 2 łyżeczkami oleju na dużej patelni na dużym ogniu. Praca w partiach, jeśli to konieczne, dodać cielęciny i saute aż tylko gotowane przez i złoty, o 45 do 60 sekund na stronie.
Cielęcinę przełożyć na talerz i namiot z folią, aby była ciepła. Powtórzyć z pozostałą cielęciną, dodając więcej masła i oleju do patelni w razie potrzeby.
Rozpuścić 1 łyżkę masła i 1 łyżkę oleju w tej samej patelni na dużym ogniu.
Posypać solą i pieprzem, i saute, aż grzyby są złociste, o 8 protokół.
Dodać wino, bulion i szafran, i gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o połowę, o 5 protokół.
Dodaj śmietanę i gotuj, aż sos lekko zgęstnieje, często mieszając, około 4 minut.
Dodać groszek i ponownie sos na wolnym ogniu. SOS doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Polać cielęciną sosem i podawać z cytryną.