Cielęcina Scaloppine Z Jajkiem I Parmezanem
Cielęcina Scaloppine z jajkiem i parmezanem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 515 kalorii. Mieszanka oleju roślinnego, mąki, jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z finecooking.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cielęcina Scaloppine z winogronami i grzybami, Cielęcina z marynowanymi grzybami (Scaloppine Beneventana), oraz Cielęcina Scaloppine z pieczarkowym sosem Marsala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubijać jajka przez 1 minutę, aż będzie jasno. Mieszać w anchois, Parmigiano, pietruszka, i 1/2 łyżeczki. pepper.
Ułożyć rukolę na dnie czterech płytkich naczyń i wymieszać z oliwą z oliwek i odrobiną czarnego pieprzu. Aby ugotować cielęcinę, ustaw dwie duże patelnie na dużym ogniu i dodaj olej roślinny. Przełóż scaloppine w mące, aż równomiernie pokryte, a następnie zanurzyć w mieszaninie jaj.
Umieścić dwa scaloppine w każdej z patelni i gotować przez 1 minutę. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, aż złoty Na spodzie, o 2 minuty dłużej. Obróć i gotuj z drugiej strony przez 2 do 3 minut.
Dodać połowę masła do każdej patelni. Kiedy się stopi, wlać połowę octu do każdego, przechylając Patelnie, aby połączyć soki. Wyciągnij scaloppine i połóż je na rukoli.
Cielęcinę skropić sokami z maślanki i podawać z cytryną.
Oceń ten przepis i zobacz opinie