Cielęcina Marsala
Cielęcina Marsala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 276 kalorii. Na 4,52 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, masło, grzyby shiitake i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 43%. Podobne przepisy to Cielęcina Marsala, Cielęcina Marsala, oraz Cielęcina Marsala.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić łodygi z grzybów shiitake. Grzyby pokroić w plasterki; odstawić.
Cielęcinę posypać pieprzem i solą; lekko posmarować mąką, wytrząsając nadmiar.
Rozgrzać 2 łyżeczki masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż masło zacznie się spieniać.
Dodaj połowę cielęciny; gotować 30 sekund do 1 minuty z każdej strony lub aż lekko rumiane.
Wyjąć cielęcinę z patelni; ogrzać. Powtórz procedurę z 2 łyżeczkami masła i pozostałą cielęciną.
Roztopić pozostałe 2 łyżeczki masła w patelni na średnim ogniu.
Dodaj pokrojone grzyby, szalotka, i czosnek; smażyć 2 protokół.
Dodaj bulion i Marsala, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut lub aż płyn zmniejszy się do 1 szklanki. Powrót cielęciny i soki na patelnię. Wymieszać z sokiem z cytryny; doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia i posypać natką pietruszki.