Cielęcina faszerowana kaparami z sosem pomidorowo-szpinakowym
Cielęcina faszerowana kaparami z sosem pomidorowo-szpinakowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 263 kalorie, 6G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz oliwę z oliwek, masło, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kotlety Cielęce Z Sosem Cytrynowo-Kaparowym, Grillowane kotlety cielęce i Radicchio z sosem cytrynowo-kaparowym, oraz Ziemniaki faszerowane szpinakiem i ricottą z sosem pomidorowym.
Instrukcje
W małej misce połącz kapary, pietruszkę, bułkę tartą, pastę anchois i 2 łyżki oliwy z oliwek.
Cielęcinę położyć na powierzchni roboczej i posypać 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu na mięso. Część farszu umieścić na dnie każdego kawałka cielęciny.
Zwinąć cielęcinę luźno, zamykając farsz, a każdy kawałek zabezpieczyć wykałaczką.
Na dużej głębokiej patelni podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju i masła na umiarkowanym ogniu.
Dodać roladki cielęciny na patelni i brązowy, w partiach, jeśli to konieczne, na około 3 protokół.
Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu.
Dodaj wino do patelni i gotować, mieszając, aby usunąć wszelkie brązowe kawałki, które przylegają do dna patelni. Wymieszać pomidory, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Przynieś na wolnym ogniu. Cielęcina z powrotem na patelnię. Przykryć i nadal gotować, obracając rolki raz, do miękkości, o 25 protokół.
Wyjąć cielęcinę z patelni.
Dodaj szpinak do sosu i dusić, aż szpinak zwiędnie i sos zgęstnieje, o 3 protokół.
Wyjmij wykałaczki z roladek cielęcych i podawaj roladki z sosem.
Wino rekomendacja: Dolcetto d ' Alba może smakować zbyt cierpki, gdy pić na własną rękę, ale będzie świecić, gdy zrównoważone przez sos pomidorowy, taki jak ten tutaj.