Cielęcina Scaloppine z cytryną i koprem włoskim
Need a dairy free main course? Cielęcina Scaloppine z cytryną i koprem włoskim może być świetnym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i podnieś rosół z kurczaka, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia plus 4 łyżki stołowe, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Cielęcina Scaloppine Z Cytryną, Kaparami I Porami, Scaloppine cielęcy z pietruszką, cytryną i sezamem, oraz Cielęcina Scaloppine Z Jajkiem I Parmezanem.
Instrukcje
Koper włoski i pokroić na pół.
Pokrój każdą połowę na 1/8 cala julienne.
W 10-do 12-calowej patelni saute, podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu, aż tylko do palenia.
Dodać koper włoski i gotować, często mieszając, aż będzie miękki i złoty, o 8 do 10 protokół.
Zdjąć z patelni i odstawić. Pokroić cielęcinę na 1 / 8th-cala grubości plastry (lub zorganizować, aby twój rzeźnik zrobić to dla ciebie). Każdy kawałek cielęciny Funt młotkiem do mięsa, aż prawie cienki papier. Doprawić każdą sztukę solą i pieprzem oraz posmarować mąką.
Podgrzać pozostałe 4 łyżki oliwy z oliwek w 12-do 14-calowej patelni saute aż do palenia.
Dodać 4 kawałki pogłębionej cielęciny i gotować, aż światło złoty kolor z każdej strony, o 2 protokół.
Wyjąć na płytkę i kontynuować z pozostałymi kawałkami. Gdy druga partia jest rumiane, dodać pierwszą partię z powrotem do patelni i dodać bulion z kurczaka i sok z cytryny i gotować 2 do 3 minut, aż płyn jest prawie nie ma.
Cielęcinę wyjąć na półmisek, dodać koper włoski i natkę pietruszki i polać mięsem sosem.
Posypać skórką z cytryny i podawać.