Ciecierzyca z pomidorami i marchewką
Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 100 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ciecierzyca z pomidorami i marchewką, Patelnia wieprzowa z ciecierzycą, marchewką i rodzynkami, oraz Gulasz z kurczaka z marchewką, ciecierzycą i rodzynkami.
Instrukcje
W dużym rondlu przykryj ciecierzycę 2 litrami wody.
Dodać cały ząbek czosnku i liść laurowy i doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ciecierzyca będzie miękka, o 2 godziny.
Dodaj 1/2 łyżeczki soli i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut dłużej.
Odcedzić ciecierzycę i wyrzucić liść laurowy i ząbek czosnku.
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać marchew, cebulę i pokrojony czosnek, przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż marchew będzie miękka, o 10 protokół.
Dodać pokruszony czerwony pieprz i wino i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż wino zmniejszy się o połowę, o 4 protokół.
Dodać przecenione pomidory i dusić na umiarkowanym ogniu przez 5 minut.
Dodać 2 szklanki zimnej wody i odsączonej ciecierzycy i dusić na umiarkowanym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 15 protokół.
Dodać natkę pietruszki, skórkę z cytryny i sok z cytryny i doprawić solą i czarnym pieprzem.
Podawać w temperaturze pokojowej.