Ciasto Żurawinowo-Gruszkowe
Ciasto żurawinowo-gruszkowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 311 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 80 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz vanillan ekstrakt, zmielony cynamon, sok z cytryny, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Bourbon-Gruszka, Batony Pumpkin Pie Crumb (Bezglutenowe, Bez Cukru Rafinowanego + Wegańskie), oraz Ciasto Gruszkowe Okruchy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, lekko łyżkę 1 szklanki mąki do suchej miarki i wyrównać nożem.
Mąkę i sól wymieszać w misce; pokroić w 3 łyżki masła i skrócić blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodaj wystarczającą ilość wody z lodem, 1 łyżkę na raz, rzucając widelcem, aż ciasto będzie wilgotne. Delikatnie wciśnij ciasto w 4-calowe koło na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego i przykryj dodatkową folią z tworzywa sztucznego. Chill 30 minutes.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 12-calowe koło.
Wyjmij 1 arkusz folii z tworzywa sztucznego; dopasuj ciasto do 9-calowej płyty ciasta pokrytej sprayem do gotowania.
Usuń górny arkusz folii. Fold krawędzie ciasta pod; flet.
Aby przygotować nadzienie, połącz gruszkę i żurawinę w dużej misce.
Dodać 2/3 szklanki cukru i 5 kolejnych składników (przez gałkę muszkatołową), dobrze wymieszać. Łyżka mieszanki gruszki do skorupy.
Aby przygotować polewę, lekko łyżkę 1/4 szklanki mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, 1/4 szklanki cukru, owies i cynamon połączyć w misce; pokroić w 2 łyżki masła blenderem do ciast lub 2 noży, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Posypać nadzieniem gruszkowym.
Przykryć luźno folią; piec w temperaturze 400 przez 30 minut. Odkryć i piec dodatkowe 30 minut lub aż zbrązowieje i bąbelki.
Odstawić na 20 minut przed podaniem.