Ciasto Żurawinowe Do Góry Nogami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z żurawiną do góry nogami. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka żurawiny, masło, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto Żurawinowe Do Góry Nogami, Ciasto Żurawinowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Żurawinowe Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować polewę, lekko pokryj 9-calową okrągłą patelnię tortową sprayem do gotowania.
W małym rondlu na średnim ogniu rozgrzać brązowy cukier i 2 łyżki masła. Gotować 2 minuty lub do rozpuszczenia masła i cukru, mieszając od czasu do czasu.
Wlać mieszaninę cukru do przygotowanej patelni do ciasta, przechylając patelnię, aby równomiernie pokryć dno. Ułóż żurawinę równomiernie na mieszance cukru.
Aby przygotować ciasto, zważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać trzepaczką.
W misce umieścić cukier granulowany i 1/2 szklanki masła; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż dobrze wymieszane i puszyste (około 3 minut).
Dodać żółtka, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Beat in vanilla. Składaj mieszankę mąki na mieszankę cukru na przemian z mlekiem, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Białka ubić mikserem z dużą prędkością, aż uformują się sztywne szczyty za pomocą czystych, suchych ubijaków. Delikatnie wbić białka do ciasta. Łyżką ciasto na żurawinę, rozprowadzając równomiernie.
Piec w temperaturze 350 przez 55 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka ciasta wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 15 minut na stojaku z drutu. Poluzuj ciasto z boków patelni za pomocą wąskiej metalowej szpatułki.
Umieść talerz do góry nogami na torcie i odwróć patelnię na ciasto.
Odstawić 5 minut i wyjąć patelnię.