Ciasto Śliwkowe
Potrzebujesz deser wegetariański? Ciasto śliwkowe może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis daje 8 porcji z 243 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Za 39 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 72 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką śliwki, skórkę z cytryny, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj ciasto śliwkowe bez jajek, jak zrobić ciasto śliwkowe, Ciasto śliwkowo-kukurydziane z sorbetem śliwkowym, oraz Ciasto Śliwkowe dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Smar i mąka jedna 9-calowa patelnia rurowa.
Oddziel jajka. W małej misce ubij białka, aż utworzą się sztywne szczyty i odstaw na bok.
W dużej misce posmaruj masło lub margarynę cukrem. Ubij żółtka i skórkę z cytryny.
Wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia, a następnie ubij mąkę do śmietany. Delikatnie dodaj białka.
Rozłóż ciasto równomiernie na przygotowanej patelni. Będzie tylko trochę ponad cal ciasta. Ułóż śliwki skórą do dołu, atrakcyjnie na cieście.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 40 minut.
Przełóż do rusztu chłodzącego i pozostaw do ostygnięcia przed podaniem.