Ciasto ze śliwkami i kwaśną śmietaną
Ciasto z kwaśną śmietaną i śliwkami zajmuje około 1 godziny i 5 minut od początku do końca. Za 98 centów za porcję otrzymasz deser na 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 231 kalorii. Mieszanka śmietany, ciasta), śliwek i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 28%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ciasto z kwaśną śmietaną imbirowo-śliwkową, Pierogi z nadzieniem włoskim śliwkowym i pikantną śmietaną oraz Łatwe ciasto z jeżynami z pikantnym kremem śmietanowym (i ciastem bez bułki!).
Instrukcje
Linia 9-calowa. talerz na ciasto z ciastem; krawędzie fletu. Wyłóż skorupę ciasta podwójną grubością wytrzymałej folii.
Piec w temperaturze 450° przez 5 minut.
Usuń folię; piec 5 minut dłużej. Studzimy na drucianej kratce. Zmniejsz temperaturę do 350°.
Przekrój śliwki na pół i wypestkuj je; osuszyć papierowymi ręcznikami. Ułożyć na cieście przecięciem do góry. W dużej misce wymieszaj żółtka, śmietanę, cukier i wanilię; polać śliwkami. Brzegi ciasta luźno przykryj folią.
Piec przez 40-45 minut lub do momentu, aż ciasto się zetnie. Studzimy na drucianej kratce.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto można łączyć z Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Wino Riesling Barefoot Cellars z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Wino Riesling z piwnic Barefoot]()
Wino Riesling z piwnic Barefoot
Soczyste aromaty nektarynki i gruszki uzupełniają utrzymujący się słodki cytrusowo-miodowy finisz