Ciasto Z Wiśniami Żurawinowymi
Cranberry Cherry Pie może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 219 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz nadzienie z wiśni, cukier, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 19%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Wiśniowe, Domowe batoniki wiśniowe z serem śmietankowym, oraz Ciasto Z Wiśniami Żurawinowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać nadzienie z ciasta wiśniowego, sos żurawinowy, rodzynki, skrobię kukurydzianą i imbir.
Zrobić ciasto na ciasto, zastępując sok pomarańczowy wodą. Ciasto podzielić na 55 % / 45 %.
Zwiń większy kawałek do 1 1/2 cala większego niż 9-calowa patelnia.
Umieścić skorupę w Pie płyty pozostawiając jeden cal zwis, i pędzla z białka jaja. Łyżka nadzienia wiśniowego do ciasta.
Obróć drugą skórkę do 12-calowego naboju.
Pokrój na 14 pasków, aby uzyskać kratkę. Zwilżyć Brzeg skorupy dolnej wodą.
Ułożyć 7 pasków na cieście. Nie uszczelniać końców. Złóż co drugi pasek do tyłu w połowie drogi od środka.
Umieść środkowy pasek poprzeczny na cieście i wymień złożoną część pasków. Teraz Złóż alternatywne paski.
Umieścić drugi pas poprzeczny na miejscu. Powtórz, aby splot poprzeczne paski w Kratę. Koniec uszczelnienia. Obróć dolną krawędź skorupy w górę nad końcami pasków. Szczypta do uszczelnienia. Zrób wysoką karbowaną krawędź.
Ciasto posmarować mlekiem i lekko posypać cukrem.
Piec w temperaturze 400 stopni C (205 stopni C) przez 50 minut lub do momentu, gdy owoce zaczną bąbelkować, a skorupa będzie złotobrązowa. Fajne ciasto lekko na drucianym stojaku.