Ciasto Z Wiśniami
Sweet Cherry Pie może być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 161 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 92 centów za porcję. Mieszanka soku z cytryny, jajko, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. 792 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Wiele osób naprawdę lubi ten deser. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Ciasto z czereśni i ciasto Crust Tutorial, Ciasto Z Wiśniami, oraz Ciasto Z Wiśniami.
Instrukcje
Wiśnie z cukrem, ekstraktem z migdałów, sokiem z cytryny, skrobią kukurydzianą:
W dużej misce umieść pestki wiśni, cukier, ekstrakt migdałowy, sok z cytryny i skrobię kukurydzianą. Wrzucić, aż wiśnie są dobrze pokryte cukrem i innymi składnikami.
Rozwałkować skórkę dolną: na lekko posypanej mąką czystej powierzchni rozwałkować skórkę dolną. Uformuj go w 9 lub 10-calową patelnię na ciasto. Za pomocą nożyczek kuchennych przyciąć krawędzie tak, aby wykraczały poza krawędź patelni do ciasta o 1 cal.
Umieść w lodówce, podczas gdy rozwałkować górną skórkę.
Rozwałkuj górną skorupę do mniej więcej tego samego rozmiaru co dolną skorupę. Jeśli chcesz, aby top kraty (to dość i to jest łatwe do zrobienia) postępuj zgodnie z tymi instrukcjami do tworzenia skorupy pie kraty.
Ułożyć nadzienie w cieście, doc z masłem, top z wierzchnią skórką, schłodzić: za pomocą łyżki szczelinowej podnieść wiśnie z miski i umieścić je w talerzu ciasta. (Pozostawić nadmiar płynu.) Kropka z małymi kropkami masła. Przykryć wierzchnią skórką. Przyciąć krawędzie. Zagniatać, aby uszczelnić krawędzie razem.
Zdobądź górną skorupę z kilkoma cięciami, aby para mogła uciec podczas gotowania ciasta (niepotrzebne, jeśli robisz skorupę kratową).
Przechowywać w lodówce przez 30 minut przed gotowaniem.
Umyć jajkiem (opcjonalnie): w małej misce ubić jajko łyżką wody lub mleka. Użyj pędzla do ciasta, aby wyszczotkować wierzchnią skórkę.
Wierzch posypać gruboziarnistym cukrem.
Piec: Rozgrzej piekarnik do 218°.
Umieść ciasto w środkowym stojaku, z blachą do pieczenia na stojaku poniżej, aby złapać wszelkie kapanie z ciasta.
Piec przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 177° i gotować przez 45 do 55 minut dłużej, lub aż ciasto jest ładnie rumiane i nadzienie jest gęsty i bąbelkowy.
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed podaniem.