Ciasto Z Rodzynkami
Need a deser wegański? Ciasto z rodzynkami może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 807 kalorii, 8G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, rodzynki, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Ciasto Z Rodzynkami, Ciasto Herbaciane Z Rodzynkami, oraz Ciasteczka Z Rodzynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu połącz brązowy cukier, wodę, skracanie, goździki, gałkę muszkatołową, cynamon i rodzynki. Doprowadzić do wrzenia i kontynuować gotowanie przez 3 minuty.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Tłuszcz i mąka 8x4 cala bochenek patelni. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać.
W dużej misce połącz mieszankę rodzynek z mieszanką mąki.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 55 minut, lub aż wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta.