Ciasto Z Pomarańczową Herbatą
Jeśli masz z grubsza 50 minut do spędzenia w kuchni ciasto z pomarańczową herbatą może być wyjątkowe bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Za 26 centów za porcję, dostajesz deser, który serwuje 12. Jedna porcja zawiera 204 kalorii, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Ten przepis z Taste of Home wymaga cukru cukierniczego, jajek, skórki pomarańczowej i soli. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy obejmują Ciasto Z Pomarańczową Herbatą, Blood Orange Tea Cake, oraz Ciasto herbaciane żurawinowo-pomarańczowe.
Instrukcje
Pozostaw jajka w temperaturze pokojowej na 30 minut. Przesiej mąkę i sól; odstawić.
W dużej misce ubij żółtka, aż lekko zgęstnieją. Stopniowo dodawaj 1/2 szklanki cukru, ubijając, aż będzie gęsty i cytrynowy. Wymieszaj sok pomarańczowy i obierz.
Dodaj suche składniki do mieszanki żółtkowej; dobrze wymieszaj.
W innej misce ubij białka na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj pozostały cukier, około 1 łyżki stołowej na raz, na wysokim poziomie, aż utworzą się sztywne błyszczące szczyty i cukier się rozpuści. Złóż czwartą część białek do ciasta, a następnie dodaj pozostałe białka.
Delikatnie łyżką do nie natłuszczonego 10-calowego. patelnia do rur.
Przetnij ciasto nożem, aby usunąć kieszenie powietrzne.
Piecz na najniższym ruszcie piekarnika w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, gdy ciasto odskoczy po lekkim dotknięciu. Natychmiast odwróć patelnię na ruszcie; ostudzić całkowicie, około 1 godziny.
Przejedź nożem po bokach ciasta i wyjmij na talerz do serwowania. Pył z cukrem cukierniczym.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.