Ciasto Z Piwem Korzennym

Ciasto Z Piwem Korzennym
Przepis Root Beer Cake może zaspokoić Amerykański głód w okolicy 45 minut. Jedna porcja zawiera 551 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Przepis ten zachwycił 359 osób. Udaj się do sklepu i podnieś butelkę piwa korzennego, mielonego kardamonu, mąki i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Dzień Ojca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Root Beer Pulled Pork in Shallot - Root Beer jus z pikantną cebulą i Jalapeno Creme Fraiche, Piwo korzenne granitowe z piwem korzennym Gelee i waniliową Panna Cotta, oraz Ciasto Z Piwem Korzennym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Nasmaruj dno i boki 10-calowej patelni tortowej dobrze odrobiną masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
3
Wyciąć kawałek papieru pergaminowego tak, że pasuje ściśle do dna patelni ciasto. Wyłóż dno patelni z pergaminem, a następnie posmaruj pergaminem więcej masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
4
Wstrząsnąć 1 łyżkę mąki do patelni ciasta, i wstrząsnąć wokół tak, że przykleja się do masła. Dotknij nadmiar mąki, która nie przykleja się do pergaminu lub na boki patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
5
Wlać piwo korzenne i melasę do głębokiego średniej wielkości garnka i doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu. (Potrzebujesz tych wysokich stron, ponieważ soda oczyszczona spieni się bardzo wysoko i nie chcesz, aby się rozlała! Więc upewnij się, że jest jakaś znacząca przestrzeń między cieczą a górną częścią garnka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
(polecane: Hoboken Sos Eddiego)(polecane: Hoboken Sos Eddiego)
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Wyciągnij garnek z ognia i ubijaj całą sodę oczyszczoną, aby się spieniła. Następnie włóż garnek do lodówki, aby trochę ostygł.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Podczas gdy mieszanka piwa korzennego schładza się, ubić brązowy cukier, olej roślinny, cukier granulowany, imbir i ekstrakt waniliowy razem w misce do mieszania. Mieszanka będzie trochę gruba w tym momencie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
(polecane: Hoboken Sos Eddiego)(polecane: Hoboken Sos Eddiego)
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
8
Rozbij jajko do miski i dobrze ubijaj. Jajko jest tym, co sprawia, że wszystko idzie gładko: powinieneś mieć gęstą pastę. Odłóż to na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
W innej misce, połączyć resztę mąki z proszkiem do pieczenia, anyż i kardamon. Zetrzyj gałkę muszkatołową i skórkę cytrynową, dodaj sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
10
Ubij wszystko razem, aby było dobrze połączone.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
11
Wyjmij mieszankę piwa korzennego z lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Hoboken Sos Eddiego)(polecane: Hoboken Sos Eddiego)
12
Wlać jedną trzecią mieszanki mąki do dużej miski; wlać jedną trzecią mieszanki piwa korzennego, a następnie jedną trzecią pasty cukrowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Hoboken Sos Eddiego)(polecane: Hoboken Sos Eddiego)
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
13
Wszystko ubijamy powoli (żeby nie pluskało się wszędzie), a następnie dodajemy kolejną jedną trzecią mąki, kolejną jedną trzecią piwa korzennego i tak dalej, aż wszystko połączymy w misce. (Mieszanka nie musi być całkowicie i płynnie łączona, dopóki ostatnia z mokrych i suchych mieszanek nie znajdzie się w misce.) Powinieneś mieć bardzo mokre, prawie płynne ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Hoboken Sos Eddiego)(polecane: Hoboken Sos Eddiego)
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
14
Wlać ciasto do patelni do ciasta, umieścić patelnię na blasze z ciastkami (aby złapać kapanie i rozpryski) i umieścić ją na środkowym stojaku piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
15
Piec ciasto przez 45 minut bez otwierania piekarnika w ogóle (to ciasto będzie tonąć, jeśli wstrząsnąć go podczas pieczenia). Sprawdź: ciasto powinno być wysokie i ciemnobrązowe, z odrobiną sprężystości po dotknięciu (ale nie za bardzo jest to bardzo wilgotne ciasto). Jeśli nie jest gotowy, obróć patelnię i włóż ją z powrotem do piekarnika na kolejne 5 minut przed ponownym sprawdzeniem. Cały proces pieczenia nie powinien trwać dłużej niż 55 minut, nawet w wolnym piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
16
PODCZAS PIECZENIA CIASTA, ZROBIĆ GLAZURĘ
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
17
Śmietanę i sassafras ubić w małym garnku i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
18
Jak tylko się zagotuje, wyciągnij mieszaninę z ognia, wlej do szklanego lub ceramicznego pojemnika (coś, co nie pęknie od ciepła) i włóż do lodówki.
19
Niech mieszaninę ostygnie przez około 30 minut, podczas gdy sassafras zanurza się w śmietanie, więc masz ładny smak piwa korzennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Smak RootbeerSmak Rootbeer
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
20
W misce wymieszać cukier puder, anyż, kardamon i sól. Zetrzyj gałkę muszkatołową i skórkę cytrynową i ubijaj wszystko razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
21
Schłodzoną śmietanę przecedzić przez sitko o drobnych oczkach do małej miski do mieszania (aby kawałki sassafras nie trafiły do glazury).
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
22
Delikatnie ubić 1/2 szklanki śmietany do mieszanki cukru pudru, przytrzymując ostatnie 2 łyżki, aby zobaczyć, czy jest to potrzebne. Jeśli mieszanina jest sucha i nie łączy się w szkliwo, dodaj więcej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
23
Mieszankę dobrze ubić, aż do uzyskania błyszczącej, gęstej cieczy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
24
ABY ZAKOŃCZYĆ CIASTO
25
Gdy ciasto jest gotowe, wyciągnij je z piekarnika i pozostaw na około 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
26
Odwróć ciasto z patelni na talerz do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
27
Rozłóż glazurę grubo na ciepłym cieście łyżką. Glazura topi się i kapie po bokach, gdy go posmarujesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
28
Możesz podawać ciasto, gdy tylko zostanie schłodzone do temperatury pokojowejale jak wszystkie ciasta przyprawowe, jest jeszcze lepiej dzień po zrobieniu. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
29
NOTESassafras jest kluczem do glazury. Kupuję go w Kalustyan ' s, oszałamiająco dobrym sklepie z przyprawami na lower Lexington Avenue w Nowym Jorku. Jeśli twój lokalny sklep specjalistyczny go nie zaopatrzy, będziesz mógł go dostać onlineI found it on Amazon. Możesz zastąpić ekstrakt, jeśli nie możesz dostać w swoje ręce kory. Podaję również substytut świeżej gałki muszkatołowej, ale jeśli możesz ją znaleźć, świeżo starte rzeczy są o wiele lepsze niż sproszkowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Gałka Muszkatołowaświeża Gałka Muszkatołowa
KoraKora
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
30
Z amerykańskiego smaku Andrew Carmellini z Gwen Hyman. Copyright 2011 by Andrew Carmellini and Gwen Hyman. Opublikowane przez Ecco.

Składniki

11 łyżka suszonego oreganokora sassafras (lub 1/2 łyżeczki ekstraktu sassafras; patrz uwaga))kora sassafras (lub 1/2 łyżeczki ekstraktu sassafras; patrz uwaga))2Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy1Batoniki toffi Heathgroch fioletowygroch fioletowy1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)1łyżka czerwony ocet winnyolej do smażenia, najlepiej rzepakowyolej do smażenia, najlepiej rzepakowy3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuprażone i pistacjeprażone i pistacje1szczyptaSzczypta mielonego kardamonuSzczypta mielonego kardamonu2Batoniki toffi Heathkardamon mielonykardamon mielony1Batoniki toffi Heathpieprz czarny świeżo mielonypieprz czarny świeżo mielony1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)0Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Drobno starta skórka z cytrynyDrobno starta skórka z cytryny2Drobno starta skórka z cytrynDrobno starta skórka z cytryn1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 szklanki mąki pszennej4 szklanki mąki pszennej0Cała gałka muszkatołowa, Starta (lub około 1 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej)Cała gałka muszkatołowa, Starta (lub około 1 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej)1Cała gałka muszkatołowa, Starta (lub 2 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej)Cała gałka muszkatołowa, Starta (lub 2 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe5 cukierków Peachie-O5 cukierków Peachie-O2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe12-uncja butelki piwa korzennego12-uncja butelki piwa korzennego1szczyptaSzczypta zmielonego anyżu gwiazdkowegoSzczypta zmielonego anyżu gwiazdkowego1Batoniki toffi Heathanyż Gwiaździsty mielonyanyż Gwiaździsty mielony11 łyżka suszonego oreganomasło niesolone, w temperaturze pokojowej, na patelnięmasło niesolone, w temperaturze pokojowej, na patelnię2Batoniki toffi Heathnestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1-calowy kawałek świeżego imbiru, obrany i starty na mikropłytce lub po najlepszej stronie tarki pudełkowej1-calowy kawałek świeżego imbiru, obrany i starty na mikropłytce lub po najlepszej stronie tarki pudełkowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn