Ciasto Z Kremem Bananowym Boston
Banan Boston Cream Pie może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 216 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka proszku do pieczenia, mleko, wanilia, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Boston Banana Cream Pie, Deser Z Kremem Bananowym Boston, oraz Boston Cream Pie gofry z kremem Bezmlecznym i domowym sosem czekoladowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko masło 2 (8-calowe) okrągłe patelnie do ciast i kurz z mąką, wybijając nadmiar.
Mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól przesiać.
Ubij razem masło i cukier w mikserze z dużą prędkością, aż rozjaśnione, o 5 protokół.
Dodawać 1 żółtka na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu, a następnie ubijać wanilią.
Dodać połowę mieszanki mąki i wymieszać z małą prędkością, aż tylko mieszane.
Dodać maślankę, mieszając aż do połączenia, następnie dodać pozostałą mieszaninę mąki, mieszając z małą prędkością, aż będzie gładka.
Przenieść ciasto do dużej płytkiej misce. Wyczyść miskę do mieszania i trzepaczki.
Białka ubij ze szczyptą soli w mikserze, aż będą sztywne, następnie delikatnie, ale dokładnie złóż na ciasto.
Dziel ciasto między patelniami, wygładzając blaty.
Piec w środku piekarnika, aż ciasto będzie sprężyste w dotyku i tester wyjdzie czysty, 15 do 20 minut. (
Warstwy będą miały wysokość około 3/4 do 1 cala.) Schłodzić w patelniach na stojakach 5 minut. Uruchom ostry cienki nóż wokół krawędzi, a następnie odwróć na stojaki i całkowicie ostudź.
W misce ubić żółtka, cukier, skrobię kukurydzianą, sól i 2 łyżki mleka. Doprowadzić pozostałe mleko do wrzenia w 2-kwartowym ciężkim rondlu i dodać do mieszaniny żółtka w powolnym strumieniu, stale ubijając.
Wlać krem do rondla i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie małym ogniu, stale ubijając, a następnie gotować, stale ubijając, 2 minuty.
Zdjąć z ognia i ubić na maśle i wanilii.
Przenieść krem do miski i schłodzić, jego powierzchnię pokrytą papierem woskowym, do zimna, około 2 godzin.
Wymieszaj odparowane mleko, cukier i syrop kukurydziany w małym ciężkim rondlu i gotuj na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż do karmelowego koloru i lekko zgęstnieje, około 6 minut (uważaj, aby się nie spalić).
Zdjąć z ognia i dodać posiekaną czekoladę, ubijając na gładką masę. W małej misce wymieszaj kakao, gorącą wodę i wanilię, a następnie wymieszaj z glazurą. Schłodzić, pod przykryciem, aż ostygnie, około 15 minut.
Ułożyć 1 warstwę ciasta, odwróconą do góry dnem, na talerzu.
Ubij krem na gładką masę i rozprowadź na wierzchu 2/3 szklanki.
Pokroić banana w plastry o grubości 1/4 cala i równomiernie ułożyć na kremie, a następnie rozłożyć pozostały krem na bananie. Wierzch pozostałą warstwą ciasta, do góry nogami.
Polewać polewą czekoladową (niektóre mogą kapać na talerz).
* Ciasto, krem i glazura mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i przechowywane osobno. Owinąć warstwy ciasta dobrze w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej.* Ciasto można złożyć 2 godziny wcześniej i schłodzić.
Każda porcja zawiera około 293 kalorii i 7 gramów tłuszczu.