Ciasto Z Konikiem Polnym
Ciasto z konikiem polnym wymaga z grubsza 4 godziny i 25 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 475 kalorii, 4G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.15 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś słodko-gorzką czekoladę, mleko, barwniki spożywcze drops i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Ciasto Z Konikiem Polnym, Konik polny, oraz Ciasto Z Konikiem Polnym.
Instrukcje
Odłóż 1 plik cookie do późniejszego wykorzystania. Pozostałe ciasteczka i czekoladę przetwarzać w robocie kuchennym, aż utworzą mieszaninę okruchów.
Dodać masło i proces, aż mieszanina zacznie się zlepiać.
Wciśnij mieszaninę do wysokiej jednostronnie karbowanej patelni, tworząc gładką podstawę i boki rękami lub tylną łyżką. Włóż go do lodówki, aby schłodzić i utwardzić.
Roztopić pianki w rondlu na małym łagodnym ogniu wraz z mlekiem. Gdy mleko zacznie się spieniać (nie gotować), zdejmij ciepło i mieszaj, aż pianki połączą się z mlekiem, aby uzyskać gładką mieszankę.
Wlać mieszaninę z rondla do żaroodpornej miski, a następnie ubić w creme de menthe i creme de cacao. Pozostawić do ostygnięcia.
W średniej misce ubij śmietanę, aż zacznie trzymać miękkie szczyty, a następnie, nadal ubijając, dodaj schłodzoną mieszaninę prawoślazu. To nadzienie powinno być grube, ale wciąż miękkie, nie sztywne ani suche, tak aby w końcu łatwo wypadło z miski do schłodzonej skorupy ciasta.
Po połączeniu mieszaniny prawoślazu i śmietany, w razie potrzeby ubij kilka kropli barwnika spożywczego.
Rozprowadź nadzienie do schłodzonej podstawy, obracając je za pomocą szpatułki lub silikonowej szpatułki, aby równomiernie napełnić.
Umieść ciasto w lodówce, przykryte, schłodzić na noc lub przez minimum 4 godziny, aż będzie twarde.
Pozostałe ciastko zmiażdżyć i posypać wierzchem ciasta przed podaniem.
Ciasto można zrobić 1 do 2 dni wcześniej. Po schłodzeniu i twardym, namiot z folią aluminiową (staraj się nie dotykać powierzchni folią, ponieważ pozostawi ślady) i przechowywać w lodówce. Udekorować tuż przed podaniem. Ciasto utrzyma się w sumie od 3 do 4 dni.
Ciasto można zamrażać do 3 miesięcy. Otwórz-zamrozić niezdekorowane ciasto tylko do momentu, aż stanie się solidne, następnie zawiń ciasto (jeszcze w patelni) w podwójną warstwę folii i warstwę folii. Aby rozmrozić, rozpakuj ciasto i namiot folią (staraj się nie dotykać powierzchni folią, ponieważ pozostawi ślady), a następnie rozmrozić na noc w lodówce. Udekorować przed podaniem.