Przepis ciasto Jeża można zrobić w około 2 godziny i 30 minut. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 536 kalorii, 4G białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 276 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz wodorowęglan sody, okrągła Czekolada, Czekolada chipsy, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 21%, to danie jest raczej złe. Jeż " Ciasto, Ezhiki-Ciasteczka Jeżowe, oraz Czekoladowo-Orzechowe Ciasteczka Jeżowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Piekarnik nagrzać do 160C / 140C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Smar i linia podstawowa 1 litr żaroodpornej szklanej miseczki budyniowej i 450g bochenka z pergaminem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
3
Masło i czekoladę włożyć do rondla i rozpuścić na małym ogniu, mieszając. Po rozpuszczeniu czekolady wyjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, wodorowęglan sody i cukier muscovado. W innej misce ubić razem jajka, śmietanę i ekstrakt z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy
Cukier Muscovado
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Do mąki wlać masę jajeczno-czekoladową i dokładnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
6
Ważyć 250g do bochenka, a następnie łyżką resztę mieszanki do miseczki budyniowej.
7
Oba ciasta ugotować obok siebie w piekarniku. Ciasto bochenkowe gotuje się w około 30 minut, a ciasto w około 1 godzinę. Wyjmij ciasto bochenkowe z piekarnika i szybko zamknij drzwi piekarnika, aby nie dopuścić do nagrzania. Test z szaszłykiem włożonym do środka, powinien wyjść czysty. Jeśli nie wrócić do piekarnika na kolejne pięć minut. Powtórzyć z tortownicą po około pół godziny. Gdy każde ciasto jest ugotowane, pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed wyjściem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Aby lukier, wymieszać kakao i wodę, aby uzyskać gładką pastę. Ubić masło do miękkości i stopniowo ubić cukier puder.
Ciasto bochenkowe przeciąć na pół pionowo. Weź jedną połowę i przyciąć krótki koniec do kształtu v, aby spiczasta Głowa. Użyj trochę lukru, aby przymocować do ciała.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem
14
Wyciąć kawałki z pozostałego ciasta bochenkowego, aby wypełnić wszelkie luki. Całe ciasto obłożyć lukrem maślanym.
Pokrój płatki na kawałki w zakresie od 2,5 cm do 5 cm. Kolce nie muszą być regularne lub nawet w kształcie. Zaczynając od przodu, wepchnij kolce w ciało jeża pod niewielkim kątem. Zacznij od małych kawałków stopniowo używając większych, gdy idziesz do tyłu. Wciśnij okrągłą czekoladę do czubka głowy, aby reprezentować nos i użyj wiórków czekoladowych dla oczu. Za pomocą odrobiny lukru masło dołączyć sliver lub złote kulki do oczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Mleka 2%
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Ciasto świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.