Ciasto z indyka z kratką
Ciasto z indyka kratką wymaga około 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 16 osobom. Za 1,02 dolara za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 267 kalorii, 11 g białka i 16 g tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka soli, pieprzu, musztardy dijon i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 26%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto z indykiem z kratką, Ciasto z jeżynami z kratką {samouczek fotograficzny dotyczący ciasta z kratką} i Zapiekanka z indyka z kratką.
Instrukcje
Rozwiń dwie rurki ciasta w kształcie półksiężyca; podzielić na prostokąty.
Umieść prostokąty w nienasmarowanej formie o średnicy 15 cali. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia. Dociśnij spód i 1/4 cala w górę boków formy, aby uformować skórkę, uszczelnić szwy i perforacje.
Piec w temperaturze 375° przez 5-7 minut lub do jasnozłotego koloru. Tymczasem w dużej misce wymieszaj indyka, ser, brokuły, zupę, mleko, musztardę, cebulę, sól i pieprz. Łyżką na ciasto.
Rozwiń pozostałe ciasto; podzielić na prostokąty. Uszczelnij perforacje.
Wytnij każdy prostokąt na cztery 1-calowe. paski. Za pomocą pasków wykonaj kratkę na mieszance indyka.
Piec 17-22 minut dłużej lub do momentu, aż górna skorupa będzie złotobrązowa, a nadzienie będzie musujące.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce to świetny wybór na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Możesz spróbować Rieslinga z późnych zbiorów Snake River. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
![Riesling z późnych zbiorów Snake River]()
Riesling z późnych zbiorów Snake River
Wytwarzane z winogron pozostawionych na winorośli w naszej posiadłości Arena Valley Vineyard, Late Harvest Riesling jest naszym oryginalnym winem deserowym. Nasz 2011 ma limonkowy aromat z nutą minerałów i miodowym finiszem. Ciesz się tym winem do deserów na bazie owoców lub jako orzeźwiający aperitif.