Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.62 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 638 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, pełnotłusty grecki jogurt, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Babeczki z cukinii z pikantnym lukrem maślanym, Ciasto pomarańczowe z lukrem maślanym i jagodami, oraz Surprise Watercolor Layer Cake with Vanilla Buttercream Frosting dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Wyciąć 2 (8-calowe) rund pergaminu; odstawić. Płaszcz 2 (8-calowy) patelnie ciasto z masłem, umieścić rundy w Patelnie, i płaszcz pergamin z więcej masła. Patelnie i pergamin posmarować mąką i wystukać nadmiar; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
3
Umieść odmierzoną mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, sodę oczyszczoną, gałkę muszkatołową i sól w dużej misce i ubijaj, aby napowietrzyć i rozbić wszelkie grudki; odstawić.
Połącz jajka, cukry, olej i wanilię w drugiej dużej misce i ubijaj, aż jajka zostaną rozbite, a mieszanina zostanie dokładnie połączona. Używając gumowej szpatułki, złóż mieszankę mąki, aż do połączenia. Złóż cukinię do równomiernego wymieszania.Podziel ciasto równomiernie między przygotowane Patelnie.
Piec obok siebie na środkowym stojaku, obracając się z jednej strony na drugą w połowie czasu gotowania, aż tester ciasta lub wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysty, około 40 do 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
1
Umieść masło i cukier w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek i ubijaj na małej prędkości, aż cukier zostanie włączony, około 30 sekund.Zwiększ prędkość do średnio wysokiej I beat, aż mieszanina będzie jasna, około 3 minut. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki miski i wiosła.Powrót miksera do średniej prędkości i dodać wanilię i sól.
Dodaj jogurt 1/3 szklanki na raz, aż wszystko zostało dodane, a następnie kontynuować mieszanie, aż lukier jest równomiernie połączone i światło w konsystencji, o 3 protokół. (Bardzo ważne jest, aby jogurt był w temperaturze pokojowej, lub lukier będzie chwytać i tworzyć grudki.) Do nadzienia, przenieść 1 1/4 szklanki lukier do średniej miski i wymieszać w 2/3 szklanki orzechów pekan; zestaw aside.To ciasto zamrozić, położyć warstwę na odwróconej patelni do ciasta. Równomiernie rozprowadzić całość nadzienia orzechowego na wierzchu warstwy, a następnie umieścić drugą warstwę ciasta na wierzchu, ściętą bokiem w dół. (W ten sposób masz naprawdę gładką, równą powierzchnię do mrozu.) Za pomocą przesuniętej szpatułki lub długiego, cienkiego noża, rozłóż pozostały lukier równomiernie na górze i bokach ciasta. Używając rąk, delikatnie wciśnij Pozostałe 1 1/3 szklanki orzechów pekan do lukru wokół boków ciasta. (To jest pomocne, aby to zrobić na blasze do pieczenia złapać żadnych spadających orzechów pekan.) Ostrożnie wsuń 2 długie, płaskie szpatułki pod ciasto z przeciwnych kierunków, podnieś ciasto z patelni i przenieś je na talerz do serwowania. Jeśli nie planujesz zjeść ciasta w ciągu 4 godzin, przykryj je folią i przechowuj w lodówce do 3 dni. Aby służyć, niech ciasto siedzieć w temperaturze pokojowej przez około 45 minut, aby się ochłodzić przed krojeniem.