Ciasto Z Ciemnej Czekolady Bez Mąki
Potrzebujesz deser bezglutenowy i wegetariański? Ciasto z ciemnej czekolady bez mąki może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis zawiera 12 porcji z 175 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Za 58 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Mieszanka czekolady do pieczenia kakao, cukru cukierniczego, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Z Ciemnej Czekolady Bez Mąki, Ciasto Bez Mąki Z Ciemnej Czekolady, oraz chude ciasto z ciemnej czekolady bez mąki dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść białka w małej misce; odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. W międzyczasie w małym rondelku rozpuść czekoladę i masło na małym ogniu, ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić. Płaszcz 9 cali. tortownica ze sprayem do gotowania.
Umieść patelnię na blasze do pieczenia; odstawić.
W dużej misce ubijaj żółtka z dużą prędkością przez 3 minuty lub do uzyskania lekkiej i puszystej masy. Stopniowo dodawaj 1/3 szklanki cukru i wanilii, ubijając do uzyskania gęstej i cytrynowej konsystencji. Pokonaj mieszankę żywności dla niemowląt i czekolady.
Ubijaj białka na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj pozostały cukier, po 1 łyżce stołowej na wysokim poziomie, aż utworzą się sztywne błyszczące szczyty; złożyć w ciasto.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie z wilgotnymi okruchami. Ostudzić na ruszcie przez 20 minut. Ostrożnie przesuń nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować; Usuń boki patelni. Ochłodzić całkowicie.
Posyp kakao i cukrem cukierniczym. Przechowuj resztki w lodówce.