Ciasto z brązowym cukrem z masłem orzechowym i kruchą polewą
Ten przepis służy 42 i kosztuje 23 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 170 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 17 minut. Udaj się do sklepu i odebrać proszek do pieczenia, vanillan ekstrakt, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Babeczka z brązowym cukrem Rolling Stones z nadzieniem kokosowym, polewą z rumu i kruchym brązowym cukrem, Diabelskie ciasto z brązowym cukrem maślanym, oraz Ciasto gruszkowo-migdałowe z cynamonowo-brązowym cukrem maślanym.
Instrukcje
Przygotuj Staromodne Kruche Orzeszki Ziemne.
Beat 1 1/2 szklanki masła na średniej prędkości z mikserem elektrycznym, aż kremowy. Stopniowo dodawać cukier, ubijając 7 minut lub do puszystego.
Dodaj jajka, 1 na raz, bicie tylko do żółtego zniknie.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia.
Połącz mleko i wanilię. Stopniowo dodawać na przemian do mieszanki masła, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Spread ciasto na 2 smarowane i mąki 9 " cakepans.
Piec w temperaturze 350 przez 24 do 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut.
Wyjąć z patelni; schłodzić na stojakach z drutu.
Złamać jedną czwartą Old-Fashioned orzechowe kruche na 1 1/2" do 2" kawałki.
Umieść dodatkową jedną czwartą kruchego w dużej torbie zamrażarki z zamkiem błyskawicznym; zmiażdżyć na grube okruchy za pomocą młotka lub wałka do ciasta. Zachowaj Pozostałe kruche do innego użytku.
Rozłóż krem z masła orzechowego między warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta. Nacisnąć grubo rozdrobnione kruche na boki ciasta.
W małej szklanej misce umieścić kęsy czekoladowe, mleko i 1 łyżkę masła. Mikrofalówka na wysokości 1 minuta. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Końcówki kruchych kawałków orzeszków ziemnych zanurzyć w czekoladowym ganache; umieścić na papierze woskowym, aby utwardzić.
Mżawka Pozostałe ganache na ciasto. Ułóż zanurzone kruche na wierzchu ciasta.
Make-Ahead Uwaga: przygotować kruche orzeszki ziemne i ciasto warstw dzień przed, lub zrobić całe ciasto dzień przed. Tak czy inaczej, dodać czekolady zanurzone kruche tuż przed podaniem.