Ciasto Wiśniowo-Migdałowe
Ten przepis służy 12 i kosztuje 25 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 162 kalorie, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz serek śmietankowy, pasta migdałowa, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cherry Crumb Cake {Cherry & Almond-Improv}, Ciasto Migdałowo-Wiśniowe, oraz Ciasto Migdałowo-Wiśniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia, sól i goździki połączyć w misce, mieszając trzepaczką.
W dużej misce wymieszać 2/3 szklanki cukru granulowanego i kolejne 5 składników (2/3 szklanki cukru granulowanego przez jajko); ubić mikserem ze średnią prędkością do wymieszania.
Dodać mieszankę mąki i mleka na przemian do mieszanki cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Wlać ciasto do 9-calowej okrągłej patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Połączyć migdały i 2 łyżki cukru granulowanego; posypać ciasto. Ułóż wiśnie na wierzchu.
Piec w 350 przez 50 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Cukier puder przesiać na wierzch ciasta.