Ciasto wiśniowo-migdałowe
Cherry & almond cake może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 488 kalorii. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. 55 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz masło, esencję migdałową, naturalny marcepan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Z łyżeczką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Cherry Crumb Cake {Cherry & Almond-Improv}, Ciasto wiśniowo-migdałowe, oraz Ciasto wiśniowo-migdałowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz 3 i masło i wyłożyć 20cm okrągłą, luźną, głęboką puszkę na ciasto. Ubij masło i cukier razem z elektrycznymi ubijaczami lub mikserem stołowym, aż będą lekkie i puszyste.
Dodać jajka, 250 g mąki, proszek do pieczenia, skórkę z pomarańczy i sok i dobrze ubić, aż będą gęste, kremowe i równomiernie wymieszane.
Wiśnie wrzucić do dodatkowych 2 łyżek mąki i złożyć do ciasta wraz z tartym marcepanem i esencją migdałową (jeśli używasz). Łyżką do przygotowanej puszki, wyrównać i piec przez 1 godz. 30 min, lub aż dobrze wyrośnie i złocisty. Szaszłyk wyjdzie czysty, gdy będzie gotowy. Pozostaw do ostygnięcia w puszce na 10 minut, a następnie przekręć na stojak chłodzący, aby całkowicie ostygł.
Wymieszaj cukier puder z nieco ponad 1 łyżką wody, aby uzyskać luźny, ale nie zbyt ciekły lukier. Migdały rozsypać na wierzchu ciasta i umieścić 12 glace wiśnie wokół krawędzi, za pomocą kropki lukru naprawić.
Polać lukrem ciasto i zakończyć roztrzepaną skórką pomarańczową.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "