Ciasto Warzywne V-12
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj V-12 Vegetable Pot Pie. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 104g tłuszczu, oraz w sumie 1596 kalorii. Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką jajka, masło, jogurt i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Kieszenie Z Kurczaka Pot Pie, oraz Domowa Zupa Z Kurczaka Pot Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Rozgrzać olej rzepakowy i masło w dużej patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Gdy masło się rozpuści, dodaj marchew, słodkie ziemniaki, białe grzyby, cukinię i paprykę, i wymieszaj, aby pokryć. Gotować, aż grzyby zrezygnują z soków, doprawić solą i pieprzem, i piec w piekarniku, aż ziemniaki będą miękkie, około 20 minut.
Wyjąć i ostudzić do temperatury pokojowej.
Podczas gdy warzywa są smażone, rozpocząć SOS.
Połączyć mleko, cebula, liść laurowy, goździki, gałka muszkatołowa, tymianek, pietruszka łodygi, i łodygi mięty w ciężkich skrajni, nie korozyjne rondel na średnim ogniu. Na oddzielnej patelni Utwórz zasmażkę, gotując masło i mąkę przez kilka minut, ciągle mieszając, bez brązowienia, aż wydziela orzechowy aromat, a następnie wyjmij z ognia. Gdy mleko jest dość gorące, wlej niewielką ilość do zasmażki, mieszając, aż mleko zostanie dokładnie wymieszane. Odstawić do pozostałego mleka i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, często mieszając.
Wyjąć z ognia, przecedzić i ubić w jogurcie i parmezanie. Doprawić do smaku białym pieprzem i w razie potrzeby solą.
Umieścić kawałek folii na powierzchni i odstawić.
Rozwałkuj ciasto i, używając odpowiednio wielkości miski zbożowej lub małej miski do mieszania jako szablonu, Wytnij 6 rund o średnicy 8 cali.
Złożyć pieczone warzywa do sosu i równomiernie wymieszać mieszaninę na 6 indywidualnych, 6-calowych misek żaroodpornych (idealne są do tego miseczki z zupą cebulową), a brzegi miseczek posmarować jajkiem. Wierzch każdy z kółkiem ciasta, drapując skórkę na obręczy.
Umyć wierzch ciasta umyć jajkiem i piec w temperaturze 400 stopni F do złotego koloru, około 12 do 15 minut.