Ciasto Truskawkowo-Rabarbarowe Do Góry Nogami
Truskawkowe ciasto rabarbarowe to Wegetariańskie deser. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 235 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 9. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka skrobi ziemniaczanej, sody oczyszczonej, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Truskawkowo-Rabarbarowe Do Góry Nogami, Truskawkowe Ciasto Rabarbarowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Truskawkowo-Rabarbarowe Do Góry Nogami.
Instrukcje
Przesuń stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 350 stopni F (175 C). Do miski wrzucić truskawki, rabarbar, 1/2 szklanki cukru i skrobię ziemniaczaną.Ułóż truskawki wzdłuż dna nieprzywierającej 9 " okrągłej lub 8-calowej kwadratowej patelni, aby wycięte boki były skierowane do dołu. Dodać rabarbar i pozostałą ciecz, używając rabarbaru do wypełnienia luk między truskawkami.
Mąkę, sodę oczyszczoną i sól ubić razem. W misce miksera elektrycznego al, ubić masło i 3/4 szklanki cukru razem, aż będą lekkie i puszyste ( około 2 minut).
Dodaj jajka po kolei i kontynuuj ubijanie, aż do całkowitego włączenia.
Dodać ekstrakt z jogurtu i wanilii i ubijać do połączenia. Przełącz się na mocowanie ubijaka i dodaj mieszankę mąki w trzech dodatkach, bijąc z niską prędkością, aż po prostu połączysz po każdym dodaniu.
Rozłóż ciasto na owocach i włóż patelnię do piekarnika.
Piec, aż wykałaczka włożona w środek ciasta wyjdzie bez żadnego ciasta (30-40 minut).
Niech ciasto ostygnie przez 20 minut. W razie potrzeby uruchom nóż wzdłuż krawędzi, a następnie odwróć go na dużą płytkę. Jeśli część owoców zostanie przyklejona do patelni, po prostu włóż je z powrotem do ciasta.