Ciasto serowo-ziemniaczane według przepisu można przygotować w około 3 godziny i 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 20 g białka, 64 g tłuszczu i łącznie 928 kalorii. Za 1,56 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. Udaj się do sklepu i kup ziemniaki o czerwonej skórce, jabłka galan, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu dwóm smakoszom i kucharzom. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują ciasto serowo-ziemniaczane, ciasto z szynką i serem oraz ciasto z jabłkami.
Instrukcje
1
Przygotuj spód: Zmiel mąkę, cukier i sól w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Galasowe Jabłka, Nieobrane
Jabłka Galowe, Nieobrane
5 Uncji Mortadeli Lub Szynki, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Mortadela Lub Szynka, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Ziemniaki O Czerwonej Skórce (1 1/2 Funta), Nieobrane
2
Dodaj 1 kostkę masła i pulsuj, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duże Ziemniaki O Czerwonej Skórce, Nieobrane
3
Dodaj pozostałe 2 kostki masła i pulsuj trzy razy lub do momentu, aż mieszanina będzie przypominała gruby posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Kostki Niesolonego Masła, Pokrojone W Kostkę (przechowywać W Lodówce W Zamrażarce)
4
Dodaj ocet, następnie stopniowo dodawaj 1/3 szklanki lodowatej wody przez rurkę zasilającą, pulsując cztery razy, aż do uzyskania równomiernego połączenia. Ściśnij ciasto między palcami. Jeśli nie trzyma kształtu, dodaj do 2 łyżek wody z lodem i pulsuj jeszcze dwa razy (ciasto powinno być nadal kruche). Wyłóż na czystą powierzchnię i wciśnij w kulkę; podzielić na pół, zawinąć w folię i spłaszczyć na dwa prostokąty o grubości 1 cala. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę lub do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Niesolone, Pokrojone W Kostkę (przechowywać W Lodówce W Zamrażarce)
(przechowywać W Zamrażarce)
10 Uncji Białego Sera Cheddar, Posiekanego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1
Na patelni na średnim ogniu rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj cebulę i smaż, aż lekko się zrumieni, od 5 do 7 minut; doprawić solą i ostudzić. Ziemniaki i jabłka pokroić w bardzo cienkie plasterki; Wrzucić do miski z tymiankiem, pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wyłóż 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia folią, pozostawiając 1-calowy zwis ze wszystkich stron. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj jeden kawałek ciasta na kwadrat o boku 12 cali i grubości około 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone Krewetki
4
Przełożyć do przygotowanego naczynia, zawijając ciasto w brzegi i rogi; nie przycinaj zwisu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Posyp ciasto bułką tartą i dodaj cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Na wierzchu ułożyć mortadelę, posypać około jedną trzecią sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mortadella
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
7
Na wierzchu ułóż połowę ziemniaków i jabłek w jednej warstwie; Dopraw solą i pieprzem do smaku, następnie posyp kolejną jedną trzecią sera. Na wierzch połóż pozostałe ziemniaki i jabłka; ponownie dopraw i zakończ serem.
Pozostałe ciasto rozwałkuj na kwadrat o boku 12 cali i połóż na wierzchu nadzienia. Dociśnij do siebie brzegi obu skórek, następnie zwiń ciasto pod sobą i ściśnij, aby uzyskać krawędź o wysokości 3/4 cala. W górnym cieście wykonaj nacięcia nożem, aby umożliwić ujście pary. Schłodzić 30 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
9
Piecz ciasto na złoty kolor, około 30 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 400 stopni F, posmaruj skórkę kremem i kontynuuj pieczenie, aż będzie chrupiące, jeszcze około 35 minut. Studzimy 25 minut, następnie wyjmujemy z formy i kroimy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Ciasto można łączyć z Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.