Ciasto rabarbarowe z kardamonem i pomarańczą

Ciasto rabarbarowe z kardamonem i pomarańczą
Ciasto rabarbarowe z kardamonem i pomarańczą może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 538 kalorii, 7G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.54 za porcję. 177 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka mąki uniwersalnej, sól, skórka pomarańczowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Podobne przepisy to Ciasto rabarbarowe z kardamonem i pomarańczą, Dżem truskawkowo-rabarbarowy z pomarańczą i kardamonem, oraz Krata-top ciasto rabarbarowe.

Instrukcje

1
Wymieszaj mąkę, cukier i sól w procesorze 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2
Dodać masło. Za pomocą włączania / wyłączania mieszaj, aż powstanie gruba Mączka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
3
Dodać 6 łyżek lodowatej wody. Za pomocą włączania / wyłączania mieszamy, aż utworzą się wilgotne grudki, dodając więcej wody z lodem o 1/2 łyżki stołowej, jeśli ciasto jest suche. Zbierz ciasto w piłkę. Podzielić na 2 kawałki, 1 nieco większe niż inne. Spłaszczyć na dyski. Owinąć i schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1
Połączyć rabarbar, 2/3 szklanki cukru, sok pomarańczowy, skórka pomarańczowa, i kardamon w dużej głębokiej patelni. Wrzucić na średnim ogniu, aż ciecz zacznie bąbelkować. Zmniejszyć ciepło do średniego. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż rabarbar będzie prawie miękki, mieszając bardzo delikatnie od czasu do czasu, aby utrzymać rabarbar nienaruszony, około 8 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć rabarbar na durszlak ustawiony nad miską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dobrze spuścić.
3
Dodaj syrop z miski na patelnię. Gotować, aż soki na patelni są grube i zredukowane do 2/3 Puchar, dodając wszelkie dodatkowe odsączone Syrop z miski, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Wymieszać w konfiturach. Chłodna mieszanina na patelni 15 minut. Bardzo delikatnie złożyć rabarbar (nie overmix lub rabarbar rozpadnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetwory Truskawkowe O Niskiej Zawartości CukruPrzetwory Truskawkowe O Niskiej Zawartości Cukru
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Rozwałkuj większy krążek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do 12-calowego okrągłego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Przenieś do 9-calowego szklanego naczynia do ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
8
Rozwałkuj mniejszy krążek ciasta do 11-calowej rundy; pokrój w paski o szerokości 1/2 cala. Łyżka do nadzienia na ciasto. Ułóż 6 pasków ciasta na szczycie nadzienia, rozstaw równomiernie od siebie. Ułóż 5 pasków ciasta na szczycie nadzienia w przeciwnym kierunku, tworząc kratę. Uszczelnij pasek kończy się na krawędzi skorupy. Śmietanę i 2 łyżeczki cukru wymieszać w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Pędzel nad kratą, ale nie krawędź skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
10
Piec ciasto do wypełnienia pęcherzyków gęsto i skorupa jest złoty, pokrywając krawędź folią, jeśli brązowieje zbyt szybko, o 55 protokół. Super ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
11
Pokroić w kliny; podawać z lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeWiosenne
Magazyn