Rabarbar Upside-Down Cake to deser, który serwuje 10. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 7G tłuszczu i w sumie 207 kalorii. Za 46 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Wystarczy mieszanka rabarbaru, masła, mąki i garści innych składników, aby ten przepis był tak smaczny. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Rabarbar Instant Pot Cake (Rabarbar Upside Down Cake) - Rachel Cooks, Ciasto Rabarbarowe Do Góry Nogami, oraz Rabarbar Upside Down Cake.
Instrukcje
1
Umieść rabarbar w natłuszczonym 10-calowym. ciężka patelnia odporna na piekarnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rabarbar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piekarnik
2
Połącz cukier, mąkę i gałkę muszkatołową; posyp rabarbar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rabarbar
Gałka Muszkatołowa
Mąka Uniwersalna
Cukier
3
Skrop masłem; odstawić. Na ciasto w dużej misce ubij masło i cukier, aż się połączą. Ubij jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cukier
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową i sól. Stopniowo dodawać do mieszanki jajecznej na przemian z mlekiem, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Gałka Muszkatołowa
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sól
Jajko
5
Rozłóż na mieszance rabarbaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rabarbar
Funtów Jeżyn (około
6
Piecz w temperaturze 350° przez 35 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Natychmiast poluzuj krawędzie i odwróć na naczynie do serwowania.
Ciasto w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "