Ciasto Pomarańczowo-Migdałowe
Pomarańczowe ciasto migdałowe to bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i przyjazne dla fodmap deser. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 141 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu. Za 59 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 15 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 40 minut. Mieszanka skórki pomarańczowej, jajek, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto Migdałowo-Pomarańczowe, Ciasto migdałowo-pomarańczowe, oraz Ciasto Pomarańczowo-Migdałowe.
Instrukcje
Umieść białka w małej misce; odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. Płaszcz 6 cali. okrągła blacha do pieczenia ze sprayem do gotowania i posyp spód i boki 1/2 łyżeczki cukru. Wyłóż patelnię woskowanym papierem i pokryj papier; odłóż na bok.
W małej misce ubij żółtka przez 2 minuty. Stopniowo ubijaj 2 łyżki cukru.
Dodaj skórkę pomarańczową, goździki i sól; ubij 1 minutę dłużej. Dodaj migdały.
Czystymi bijakami ubijaj białka na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj pozostały cukier, po 1 łyżce stołowej na wysokim poziomie, aż utworzą się sztywne szczyty. Wymieszaj jedną trzecią mieszanki białka jajka z mieszanką migdałów. Stopniowo dodawać pozostałe białka.
Rozprowadź równomiernie na przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 375° przez 15-20 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni przez 10 minut przed wyjęciem na ruszt. Delikatnie usuń woskowany papier. Ochłodzić całkowicie. Pył z cukrem cukierniczym.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.